HTML

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel most az ajándék Lélekpillangó meditációért! Fogadd a Lélekpillangó ajándékait, mely harmóniába hozza életed minden lényeges területét, szerelmet, boldogságot, bőséget, és egészséget teremt.

*Vezetéknév:
*Keresztnév:
*E-mail:

Kérem az ajándék LélekPillangó meditációt!

Lélekpillangó Boldogságmozgalom

A LélekPillangó - a boldogsághoz vezető tudás! Trénereink blogja, ami a Lélekpillangó életműdíj szavazóinak, a Lélekpillangó mese olvasóinak, a Lélekpillangó tudáscsomag vásárlóinak és a Lélekpillangó barátainak szól!

Friss topikok

Címkék

alapítvány (6) alázat (1) Antal Béla (1) Anyák napja (1) B (1) B.Nagy Magdolna (10) barátság (3) Barátság (1) Biegelbauer Pál (1) Boér Tamás (1) boldogság (51) Boldogság (27) Boldogságdalok CD (3) Boldogságforrás (1) Boldogságnap (1) Boldog iskolák (1) Boldog Iskolák (1) Bőség (1) Carla Galli (1) Csakra (1) Csáp (1) Császárfa (1) Császárfa haszna (1) Császárfa ültetés (1) Császárfa vásárlás (1) Dal (1) Dalpályázat (1) Darnel Christian (3) Díjátadás (1) Dr.Darnel Christian (1) Dr. Mészáros Ádám (1) Ékszer (1) Életműdíj (7) életút (2) Elmegyilkosság (1) Elvonulás (1) Emlék (1) Everness Weekend (1) Évtervező (1) Évzáró (1) Év tervező (1) ezoexpo (1) facebook (1) félelem (9) Fény ünnepe (1) fesztivál (1) Flashmob (2) fogyás (2) Forradalom (1) Gáll Gregor (1) Gáll Isis (2) Gáspár Katalin (4) Gyógyulás (2) Halász Alexandra (1) Himer Csilla (1) hivatás (1) Hofi Géza (1) Hősök tere (1) Idézetek (1) intuíció (1) Írás (2) Írói pályázat (35) Janikovszky Éva (1) Jótékonyság (7) Kedves küldetés (22) Kokárda (1) komfortzóna (1) kommunikáció (1) Könyv (1) Köszönet nyivlánítás (1) Közösségi sütés (2) Kreutz Zsolt (3) Lánclevél (1) Lélek (21) Lélekpillangó (103) lélekpillangó (3) magány (1) Maharisi Transzcendentális Meditáció (1) Mandala (1) Mátrai Vanda (6) Meditáció (3) Mese (9) Meseműhely (2) mindennapinlp (2) Misszió (7) Mozgalom (2) Müllerné Topor Ágnes (1) Müller Zoltán (1) Művészet (1) Nemeskő (1) (1) Novella (2) Ölelés (2) Önismeret (25) önismeret (5) önkéntesség (1) Öregedés (1) otthon (1) Párkapcsolat (16) pénz (5) Pető Csilla (2) pillangó (1) psyche (1) pszichológia (11) Quantum (1) Repcet (1) siker (9) stressz (3) súlyproblémák (1) Sütemény (1) Szárny (1) Szatmári L. Miklós (3) Szent ügy (17) Szerelem (2) szeretet (21) Szikszay Csaba (2) Szilágyi Imre (2) színek (1) Szobor (2) Szőke Róbert (1) Tanulás (1) terhek (2) Teszt (1) tréner (1) Tréning (1) Tudás (1) tudatos (9) vágyak (8) Vers (5) videó (3) Villámcsődület (1) vonzás törvénye (3) Címkefelhő

Facebook

Az év legkeményebb lélekgyilkos slágere - a kétélű tudatromboló

2015.12.02. 09:01 LélekPillangó

Van egy olyan dal. Egy gyilkos dal. Egy szöveg, egy nóta, amit a már beszélni tudó bölcsistől / óvodástól a kórházak elfekvő osztályának mélyén, a még beszélni képes öregekig szinte minden élő személy képes folytatni, hogyha belekezdesz. Mém lett. 

Menyétdallam, vagyis bekúszik a füledbe és onnan aztán nem tágít, akár napokig rejtőzködik az agytekervényeid közt. Az hagyján, hogy az énekesnek, aki ezt a tudatalattira ható időzített bombát ránk küldte, olyan folyton náthás hangja van, mintha a fül-orr-gégész örökre beépített volna egy tampont az orrába. Hagyján, hogy zeneileg is moslék.

Most csak a szövegről beszélek, ami egy igazi övön aluli, letális támadás a magyar néplélek amúgy sem túl fitt és tudatos önbecsülése ellen. Még mindig nem tudod miről beszélek?

Na akkor kattincsá'! (De sejted azért, ugye?) 

 

kislany.jpg

Nyugodj meg, attól megnyugszol! 

Nem fogom azt kérni, hogy hallgasd újra végig, de azért ide teszem, hogy ha mégis te lennél az egyetlen, aki kimaradt ebből az "élményből" akkor bele tudj hallgatni. 

Az eleje egyből már az. Nem lacafacázik semmivel. Olyan mint egy igazi, vérbeli öngyilkos terrorista. Egyből a tömeg közepébe ... 

Az amúgy is "legkisebb királyfi" "szegény ember lánya" szintű meséken kondicionált, a vállalkozást, mint valami kicsit büdös, de legalább is megvetendő dolgot figyelő, a pénzzel kapcsolatban brutálisan tudatlan köznép tudattalanjába robbantották repeszeket szóró bombaként azt a mondatot, amivel könnyű egyetérteni és még könnyebb örökké benne is maradni.

Tudod, ha egy mondatot elhiszel és sokáig mondogatod, akkor az beléd ivódik igazzá válik rád és úgy maradsz. Ebben az évben ezt a pénztárcagyilkos mantrát milliók dalolták: Szegény vagyok, szegény vagyok szegénynek születtem. 

Olyan mondat, amely megmételyezi a gondolkodást - igazolás minden nyomorra, és egyben felmentés az alól, hogy tenned lehessen bármit az ellen, hogy ez ne így legyen. Ennél erősebben szerintem semmi nem fixálja a szegénységtudatot egy ember fejében, mintha ezt a dalt tudatosan és hittel dalolja, nagyon beleélve magát. De ezzel még nincs vége. Még jön a többi, ami lehet, hogy sokkal veszélyesebb, mint a nyomorgó tömegeket termelő szegénységparancs. 

A dal második bombája, ami szintén a tudatalattira hat, alattomosan, mint egy lopakodó, az a következő mondat. Olyan, mintha dicsérne: Az én babám, az én babám a legszebbik kincsem. Hát ki ne szeretné, ha így beszélne róla valaki!?Pláne, ha az ember lánya jelen időben, vagy valaha volt olyan igazi menő, jó csaj. Vagy ha álmodott erről. A falu legszebb lánya (de csak azért mert én vagyok a párja, mert csak az én vonatkozásomban lehet egyáltalán valamilyen!) mint kontextus egy csodás dolog Az dönti el, hogy a díszhím, a főszegény - hát ki más? - birtokol-e? Ő dönt arról, hogy mennyire értékes a nő. Beárazza, hogy eladná-e a tulajdonát, a legszebbik kincsét, a másik embert. A dalból megtudjuk, hogy száz arany is kevés azért. Mondjuk kétszáz? Esetleg ezer? Na az milyen volna? 

Ebből a pompás nótából tehát minden élő és létező megtanulta, hogy a szegénység rendben van, ha annak születtél, valamint azt, hogy a nőd a tulajdonod és rendelkezel felette, ha akarod akkor eladhatod, mert ha igazán szegény vagy, akkor ez belefér ... 

Ezek a dalok társadalmi szinten formálják a gondolkodást, a tudatot, a közvélekedést. Finom, lágy kis eszközök arra, hogy egy bizonyos irányban tereljék az embereket. Ez a dal olyan parancsokat adott az agyaknak, amelyeknek a kiirtásán a tudatosabb népek hosszan fáradoznak. 

Általában nem szokás az ilyen kocsmanótákat spirituális szempontból megnézni. Menő arra hivatkozni, hogy ezeket még csak nem is ismerem, de ha mégis hallottam már  (ki nem?) akkor rám már ezek nem hatnak ... 

Biztos vagy benne? 

Lehet, hogy rád már nem hat, de mindazokra akikkel egy országban élsz, hat ez erősen. Hat a gyerek osztálytársára, hat a kollégákra, hat a pénztárosra a boltban - és ezért hat rád is, mert velük bizony kapcsolatban vagy. Ezért neked, aki tudatodon vagy, sokkal világosabban kell képviselned a bőségszemléletet! ezért neked sokkal világosabban állást kell foglalnod amellett, hogy a nőket nem nyomjuk el, nem a férfi szempontjából, hanem maguk okán léteznek és nem árucikkek. Azoknak, akik látják azokat a káros parancsokat, amiket ez a dal megfogalmazott és elterjesztett, felelősségük, hogy életvitelükkel, mondataikkal, tudásukkal segítsenek a károkat felszámolni, amennyire lehet. 

Ezt a dalt pedig ha lehet ne hallgasd. Ha lehet, akkor állítsd meg azokat, akik hallgatnák, javasolj olyan dalokat amelyekre valóban öröm mulatni. 
Éppen elég vak komondorunk van, éppen elég szegényünk. Nincs már szükség többre. Ez a dal az év legkeményebb elmegyilkossága. 

 ÉVTERVEZŐ 2015-2016 - Töltsd le most ingyen! 40 oldal, hogy boldogabb legyen a következő éved! 

komment

Címkék: Dal Évzáró Elmegyilkosság

A bejegyzés trackback címe:

https://lelekpillango.blog.hu/api/trackback/id/tr978132406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása