HTML

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel most az ajándék Lélekpillangó meditációért! Fogadd a Lélekpillangó ajándékait, mely harmóniába hozza életed minden lényeges területét, szerelmet, boldogságot, bőséget, és egészséget teremt.

*Vezetéknév:
*Keresztnév:
*E-mail:

Kérem az ajándék LélekPillangó meditációt!

Lélekpillangó Boldogságmozgalom

A LélekPillangó - a boldogsághoz vezető tudás! Trénereink blogja, ami a Lélekpillangó életműdíj szavazóinak, a Lélekpillangó mese olvasóinak, a Lélekpillangó tudáscsomag vásárlóinak és a Lélekpillangó barátainak szól!

Friss topikok

Címkék

alapítvány (6) alázat (1) Antal Béla (1) Anyák napja (1) B (1) B.Nagy Magdolna (10) barátság (3) Barátság (1) Biegelbauer Pál (1) Boér Tamás (1) Boldogság (27) boldogság (51) Boldogságdalok CD (3) Boldogságforrás (1) Boldogságnap (1) Boldog Iskolák (1) Boldog iskolák (1) Bőség (1) Carla Galli (1) Csakra (1) Csáp (1) Császárfa (1) Császárfa haszna (1) Császárfa ültetés (1) Császárfa vásárlás (1) Dal (1) Dalpályázat (1) Darnel Christian (3) Díjátadás (1) Dr.Darnel Christian (1) Dr. Mészáros Ádám (1) Ékszer (1) Életműdíj (7) életút (2) Elmegyilkosság (1) Elvonulás (1) Emlék (1) Everness Weekend (1) Évtervező (1) Évzáró (1) Év tervező (1) ezoexpo (1) facebook (1) félelem (9) Fény ünnepe (1) fesztivál (1) Flashmob (2) fogyás (2) Forradalom (1) Gáll Gregor (1) Gáll Isis (2) Gáspár Katalin (4) Gyógyulás (2) Halász Alexandra (1) Himer Csilla (1) hivatás (1) Hofi Géza (1) Hősök tere (1) Idézetek (1) intuíció (1) Írás (2) Írói pályázat (35) Janikovszky Éva (1) Jótékonyság (7) Kedves küldetés (22) Kokárda (1) komfortzóna (1) kommunikáció (1) Könyv (1) Köszönet nyivlánítás (1) Közösségi sütés (2) Kreutz Zsolt (3) Lánclevél (1) Lélek (21) Lélekpillangó (103) lélekpillangó (3) magány (1) Maharisi Transzcendentális Meditáció (1) Mandala (1) Mátrai Vanda (6) Meditáció (3) Mese (9) Meseműhely (2) mindennapinlp (2) Misszió (7) Mozgalom (2) Müllerné Topor Ágnes (1) Müller Zoltán (1) Művészet (1) Nemeskő (1) (1) Novella (2) Ölelés (2) önismeret (5) Önismeret (25) önkéntesség (1) Öregedés (1) otthon (1) Párkapcsolat (16) pénz (5) Pető Csilla (2) pillangó (1) psyche (1) pszichológia (11) Quantum (1) Repcet (1) siker (9) stressz (3) súlyproblémák (1) Sütemény (1) Szárny (1) Szatmári L. Miklós (3) Szent ügy (17) Szerelem (2) szeretet (21) Szikszay Csaba (2) Szilágyi Imre (2) színek (1) Szobor (2) Szőke Róbert (1) Tanulás (1) terhek (2) Teszt (1) tréner (1) Tréning (1) Tudás (1) tudatos (9) vágyak (8) Vers (5) videó (3) Villámcsődület (1) vonzás törvénye (3) Címkefelhő

Facebook

Ez volt az év legmegosztóbb emberség próbája (Te hányasra vizsgáztál benne?)

2015.12.03. 13:20 LélekPillangó

Summázom az évet a LélekPillangó szempontjai szerint. Történéseket, eseményeket keresek, melyek ezt a végét járó 2015-ös évet meghatározták. Volt ilyen bőven. Írtam már a kétélű tudatrombolóról és most írok arról, amiről lehet, hogy azt hitted, hogy politika, pedig valójában emberségességed próbája volt. 

Kicsit forró ez a téma, mégis írok róla, mert úgy gondolom, hogy fontos. Már nem vált ki talán akkora indulatokat - nem is azért írom. Azért, hogy megnézd, mennyire vagy emberséges. Mert idén volt egy nagyon nagy vizsga. Az emberséges szív vizsgája. Tudom, hogy sok barátunk újra fog majd próbálkozni, mert ezen nem sikerült átmennie, de nem baj. Az a fontos, hogy a LélekPillangó barátja megértse, hogy az emberségesség helye és szerepe hol van a világban. A képen Galagonya bohóc, meg én vagyok, meg egy csomó menekült gyerek a Keletiben. 

galagonyaval.png

(Ide teszem az egész videót, Galagonya bohóc énekel és egy csomó fotón én is rajta vagyok, de nem az számít, hanem a többi ...

Az emberségesség szintje nem a társadalom egésze szempontjából számít

Nem kell neked egy egész nemzet nevében jónak lenned, vagy éppen gonosznak. Csak a magad nevében. Az számít, hogy éppen akkor, amikor gáz van, akkor te személy szerint mit csinálsz. Amikor általában van valami embertelenség, akkor te tudsz-e még emberséges maradni, vagy átmosták az agyadat és elveszted emberi mivoltodat? 
Itt volt végig a nyár, meg még az ősz jó része amikor tele volt az ország olyan gyermekekkel, akiket kósza, barna kis falevelekként sodort az élet szele. Semmiről a világon nem tehettek, egyszerűen hozták őket a felnőttek. Egy jobb élet reményében, vagy mert valakik valahol felültették őket, vagy mert így tűnt épp a legjobbnak - mindegy is miért... 

Sok gyerek.

Nagyon sok.

Asszonyok, akik szoptatva, terhesen, vagy éppen csecsemővel ültek a koszos kövön a forróságban. És voltak emberek, akik nem azt látták a szemükkel, ami valójában ott volt. Akik elvakult elméjükkel láttak csupán és ezeknek a gyerekeknek a halálukat akarták. Ha rajtuk múlt volna, akkor megnyomták volna a halálosztó gombot. Ebben az évben nagyon sok ember megbukott emberségből. 

Az, hogy ha egy gyermek szenved, az nem politika - még akkor is, ha a politikai ügyek a helyzet okozói, hanem emberi krízis. Aki nem képes észrevenni a fájdalmat és nem is akarja azt enyhíteni, az bizony megbukott emberségében. Mindegy milyen oldalon politizál. És mindegy, hogy a gyermek bőrének színe milyen. Mindegy, hogy kik a szülei. Mindegy, hogy beszéli-e a nyelvünket. 

Ebben az évben ez egy nagyon kemény vizsga volt

Nézd meg a szíved. Van-e benne részvét, és volt-e benne akkor? Nem gondolom, hogy mindenkinek adnia kellett. Csak azt, hogy a gondolatok fontosak. Pont elég, ha megvizsgálod, hogyan gondolkodsz a nélkülöző gyerekekről. Az emberségességed fokmérője az, hogy megérted-e ezt. Ha nem teszel semmit csak érted, már az nagy eredmény. Ha még teszel is, az azt jelenti, hogy a LélekPillangó barátainak azon kicsiny százalékához tartozol, akik valóban megértették azt, amiről 5 éve beszélünk. Aki azt mondja, hogy ő csak a fehér bőrű, "kincskereső kisködmönös" méltóságos szegénységet tudja elfogadni, akkor az a rossz hírem van, hogy nem a megfelelő planétára érkezett, ugyanis ilyen ma már nincsen.

A szegénység bőrszíne ma jobbára barna. A szegénység nem mindig magyar anyanyelvű. A szegénység életkora igen fiatal, s a szegénység egyetlen ellenszere, egyetlen megoldása az, ha megérted, és ha segítesz neki tanulni, hogy ne legyen többé szegény. 

Ha érted, hogy nem politikáról van szó, ha nem "arab kérdésről" meg menekültekről beszélek, hanem egyszerűen nélkülöző és szenvedő asszonyokról és gyerekekről, akkor sikerült átvinnem azt, amit mondani akartam. Ha politikát, vagy vallást keversz bele, akkor nem érted. (Ha nem érted, akkor a vizsgán buktál most, de még van esély rá, hogy megértsd. Csak annyi kell, hogy lényedet ne tedd most bele a közösségbe, hanem egyénként gondolj magadra és egyénként nézz a nélkülöző, üldözöttek szemébe. És akkor fogod érteni!) 

Ha nem érted, kérlek menj el innét.

Ha érted, akkor pedig maradj, és kérlek arra is, hogy tegyünk továbbra is együtt azokért, akiknek a jó szó, a tudás megosztása, vagy egyszerűen egy színes lufi, egy mosoly, vagy egy jó szó kell. 

 Töltsd le a 40 oldalas Lélekpillangó évtervezőt most INGYEN >>

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lelekpillango.blog.hu/api/trackback/id/tr468135832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása