HTML

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel most az ajándék Lélekpillangó meditációért! Fogadd a Lélekpillangó ajándékait, mely harmóniába hozza életed minden lényeges területét, szerelmet, boldogságot, bőséget, és egészséget teremt.

*Vezetéknév:
*Keresztnév:
*E-mail:

Kérem az ajándék LélekPillangó meditációt!

Lélekpillangó Boldogságmozgalom

A LélekPillangó - a boldogsághoz vezető tudás! Trénereink blogja, ami a Lélekpillangó életműdíj szavazóinak, a Lélekpillangó mese olvasóinak, a Lélekpillangó tudáscsomag vásárlóinak és a Lélekpillangó barátainak szól!

Friss topikok

Címkék

alapítvány (6) alázat (1) Antal Béla (1) Anyák napja (1) B (1) B.Nagy Magdolna (10) barátság (3) Barátság (1) Biegelbauer Pál (1) Boér Tamás (1) boldogság (51) Boldogság (27) Boldogságdalok CD (3) Boldogságforrás (1) Boldogságnap (1) Boldog iskolák (1) Boldog Iskolák (1) Bőség (1) Carla Galli (1) Csakra (1) Csáp (1) Császárfa (1) Császárfa haszna (1) Császárfa ültetés (1) Császárfa vásárlás (1) Dal (1) Dalpályázat (1) Darnel Christian (3) Díjátadás (1) Dr.Darnel Christian (1) Dr. Mészáros Ádám (1) Ékszer (1) Életműdíj (7) életút (2) Elmegyilkosság (1) Elvonulás (1) Emlék (1) Everness Weekend (1) Évtervező (1) Évzáró (1) Év tervező (1) ezoexpo (1) facebook (1) félelem (9) Fény ünnepe (1) fesztivál (1) Flashmob (2) fogyás (2) Forradalom (1) Gáll Gregor (1) Gáll Isis (2) Gáspár Katalin (4) Gyógyulás (2) Halász Alexandra (1) Himer Csilla (1) hivatás (1) Hofi Géza (1) Hősök tere (1) Idézetek (1) intuíció (1) Írás (2) Írói pályázat (35) Janikovszky Éva (1) Jótékonyság (7) Kedves küldetés (22) Kokárda (1) komfortzóna (1) kommunikáció (1) Könyv (1) Köszönet nyivlánítás (1) Közösségi sütés (2) Kreutz Zsolt (3) Lánclevél (1) Lélek (21) Lélekpillangó (103) lélekpillangó (3) magány (1) Maharisi Transzcendentális Meditáció (1) Mandala (1) Mátrai Vanda (6) Meditáció (3) Mese (9) Meseműhely (2) mindennapinlp (2) Misszió (7) Mozgalom (2) Müllerné Topor Ágnes (1) Müller Zoltán (1) Művészet (1) Nemeskő (1) (1) Novella (2) Ölelés (2) önismeret (5) Önismeret (25) önkéntesség (1) Öregedés (1) otthon (1) Párkapcsolat (16) pénz (5) Pető Csilla (2) pillangó (1) psyche (1) pszichológia (11) Quantum (1) Repcet (1) siker (9) stressz (3) súlyproblémák (1) Sütemény (1) Szárny (1) Szatmári L. Miklós (3) Szent ügy (17) Szerelem (2) szeretet (21) Szikszay Csaba (2) Szilágyi Imre (2) színek (1) Szobor (2) Szőke Róbert (1) Tanulás (1) terhek (2) Teszt (1) tréner (1) Tréning (1) Tudás (1) tudatos (9) vágyak (8) Vers (5) videó (3) Villámcsődület (1) vonzás törvénye (3) Címkefelhő

Facebook

Ne hallgass a manókra a fejedben! (Boros Bea)

2015.09.13. 09:00 LélekPillangó

Boldognak lenni nem azt jelenti, hogy minden tökéletes, csupán annyit tesz, hogy a figyelmed azokra a dolgokra irányítod, amelyek örömet okoznak neked, s olyanokkal foglalkozol, amik feltöltenek és ahol igazán önmagad lehetsz. Nem számít, hogy jelenleg hol vagy és mit csinálsz. Nem számít, hogy most a béka feneke alatt érzed magad. Csakis az számít, hogyha innen most felállsz és tovább mész, mindazzal a tudással, amely benned van, mindazokkal az értékekkel, amelyekkel rendelkezel, merre tartasz! Indulhatsz lefelé is csak akkor rombolni fogsz. Ha viszont a lépcsőn felfelé haladsz, s a céljaidra koncentrálsz, olyanná válsz, akire igazán büszke lehetsz. Ne hallgass a manókra a fejedben, hogy miért nem sikerülhet. Inkább arra gondolj, hogy egy életed van és azt miért ne élhetnéd boldogan?!

manoka.jpg

Segíteni csak olyannak lehet aki hagyja

Ameddig nem vagy nyitott arra, hogy befogadd a segítségem, a lelkem beletehetem, akkor sem tudok eredményt elérni. Viszont aki hagyja és nyitott rá, hogy pluszt adjak az életéhez, hálásan köszönöm, hiszen ezzel nekem is adott valamit, amitől még boldogabbnak érezhetem magam.
Valójában tudjátok, hogy mi számít igazán ? Az, hogy milyen gondolatok vannak a fejedben, s melyek azok, amikben hiszel.

Bennem már számtalanszor felmerült az a kérdés, hogy miért is gondolkodnék pozitívan, hogy miért is gondolnék a szép és a jó dolgokra, amikor a világ tele van kiábrándító történésekkel, olyan emberekkel, akik becsapnak, megcsalnak és kihasználnak. Megannyi kudarcot élünk át nap mint nap és szembesülünk azzal, hogy az élet nem fenékig tejfel. Valóban így van! Millió okunk van arra, hogy rosszul érezzük magunkat, de ezek mindegyike kevés ahhoz, hogy ezt így is tegyük.


Hiszen van egy kulcs az életünkhöz

Egy olyan lehetőség, amely megváltoztat mindent és a lehetetlenből elérhetőt varázsol. Egy olyan lehetőség, amely „kiszínezi” a valóságot és egy olyan képpé alakítja át, ami számunkra kedvező és élvezhető. S ez nem más, mint az a képesség, hogy a gondolataidat megtudod változtatni egy pillanat alatt. Teljesen mindegy, hogy hol vagy és milyen körülmények között élsz. Egy valami van, ami a tiéd - a gondolataid. Csupán ez az egyetlen dolog amivel valójában rendelkezel, ami csakis a Tiéd, amit Te irányítasz. Ezek határoznak meg mindent, mint ahogy azt is, hogy miként tekintesz a világodra. Nincs jó és rossz. Mindenben van ez is az is. A kérdés az, hogy te melyik részére összpontosítasz.

Lehet, hogy most teljesen le vagy égve vagy az is lehet, hogy épp egy érzelmi válság közepén vagy. Ettől függetlenül még is lehetsz gazdag, hiszen a lelked – a gondolataid milyensége határozza meg – tele lehet szeretettel, boldogsággal, örömmel. Próbálj meg mindig arra koncentrálni, hogy egy-egy helyzettől mit kaptál, mi az, ami miatt több lettél. Az akadályok csak azért vannak, hogy még erősebbé válj.

Amikor úgy éreztem, hogy az életem romokban hevert, amikor nem láttam kiutat a szomorúságomból, na akkor tettem fel magamnak a kérdést, hogy mi értelme a szépre gondolni, amikor sorra olyan dolgok történnek velem, amelyek nem arra adnak okot, hogy jól érezzem magam. Kerestem a választ, mígnem rájöttem, hogy minden az én javamat szolgálja. A gondolatom valójában én vagyok, tehát amit gondolok úgy is érzem magam. Ha a rosszra figyelek csak önmagamnak ártok, hiszen a negatív érzéseket erősítem magamban.

Tehát kit érdekel, hogy nyakig úszol a trutyiban?

Kit érdekel, hogy nincs pénzed ? Ha arra gondolsz, hogy nincs, akkor se lesz több. Viszont, ha arra gondolsz, hogy van ( még ha nincs is ), akkor már jobban fogod magad érezni. Viccesnek tűnhet, de működik. Játssz a gondolattal, hogy mit szeretnél és érezd úgy, hogy már a tiéd. Inkább a céljainkra összpontosítsunk, azokra a dolgokra, amelyek örömmel töltenek el, amitől érezzük, hogy van értelme az életünknek. Ma este mielőtt lefekszel írj egy történetet, amiben leírod azt az életet, amire vágysz. Ne azzal foglalkozz, hogy hogyan, hanem hogy már VAN.

Amikor bemész dolgozni, mosolyogj! Érezd jól magad!

Nem másokért, hanem önmagadért. Sokkal gyorsabban fog telni az idő, sokkal értékesebb lesz a napod és érezni fogod a szeretetet, ami benned él. A környezeted is másképp fog reagálni rád és hidd el, kedvességgel sokkal több mindent el lehet érni. Miért lennél rossz kedvű, amikor rengeteg dolog van, amiért hálás lehetsz ?! Ha elfog a szomorúság, mert előfordul, hiszen emberek vagyunk, állj meg egy picit és tekints másképp az életedre. Gondolj arra, ami boldoggá tesz, amitől többnek érzed magad. Velem rengetegszer előfordul, hogy pillanatról pillanatra ok nélkül megváltozik a kedvem, de ilyenkor mindig eszembe juttatom az értékeket az életemben, vagy elmegyek az edzőterembe és a sportot választom feltöltődésként.

Amennyire értékeled önmagad, mások is úgy fognak értékelni Téged

Mi nők, szeretjük magunkon a hibákat látni. Ha megkérnélek arra, hogy mondj 5 dolgot, amivel elégedetlen vagy, biztos vagyok benne, hogy gondolkodás nélkül válaszolnál, de ha azt mondanám, hogy sorolj fel 3 olyan dolgot, amit szeretsz saját magadon, az lehet, hogy tovább tartana. Emiatt sajnos olyan gondolatokat generálhatunk mások irányába, amelyek nem is biztos, hogy léteznek. Ha viszont felfedezed, hogy mennyi érték rejlik benned, rájössz arra, hogy nincs is mit szégyellned. Csupán a magadról alkotott gondolataidat kellene megváltoztatnod. Ha megveszel egy ruhát, azért teszed, mert csinosnak érzed magad benne. Magabiztosságot ad és fel sem merül benned az a kérdés, hogy vajon a másik is csinosnak tart-e ?! Te teljesen biztos vagy abban, hogy jól áll. És ez az ami számít!


Az, hogy JÓL ÉREZD MAGAD A BŐRÖDBEN. Úgy élj, hogy élvezd a pillanatokat, anélkül, hogy bárkit is korlátoznál. Mindig hallgass a szívedre, hiszen pontosan tudja, hogy mire van szükséged. Ha te jobbra szeretnél menni ne foglalkozz a másikkal, hogy Ő is azt tartja-e a helyesnek, mert ha számodra az a legmegfelelőbb útvonal, akkor az. Különbözőek vagyunk, mindannyian egyediek és a legfőbb feladatunk az, hogy örömünket leljük az életünkben.

Arra kérlek Téged, hogy vállald fel önmagad és higgy a céljaidban. A boldogsághoz vezető tudás benned van! Ha elhiszed, hogy boldog lehetsz, akkor az leszel. Ha elhiszed, hogy gazdag lehetsz, akkor az leszel. És tudod miért ? Mert mindent meg fogsz tenni és olyan események, emberek fognak bekerülni az életedbe, amik/akik a segítségedre lesznek és így megfogsz valósítani mindent.

Én hiszek benned, itt már csak az a kérdés, hogy Te is így teszel-e?!

Ez a cikk az írói pályázatra érkezett pályamű. Ha tetszik, ha egyetértesz vele, ha szívesen olvasnál a szerzőtől a Lélekpillangó meséje idején is minél többet, akkor oszd meg minél több helyen. Szólj hozzá, kommentáld, mert fontos a biztató, kedves szó minden alkotó embernek. A pályázatra érkezett cikkeket sorban megtalálod a blogon, ahol a szerző neve a cím mögé került!

komment

Címkék: pszichológia önismeret Párkapcsolat Írói pályázat

A bejegyzés trackback címe:

https://lelekpillango.blog.hu/api/trackback/id/tr627782464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása