HTML

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel most az ajándék Lélekpillangó meditációért! Fogadd a Lélekpillangó ajándékait, mely harmóniába hozza életed minden lényeges területét, szerelmet, boldogságot, bőséget, és egészséget teremt.

*Vezetéknév:
*Keresztnév:
*E-mail:

Kérem az ajándék LélekPillangó meditációt!

Lélekpillangó Boldogságmozgalom

A LélekPillangó - a boldogsághoz vezető tudás! Trénereink blogja, ami a Lélekpillangó életműdíj szavazóinak, a Lélekpillangó mese olvasóinak, a Lélekpillangó tudáscsomag vásárlóinak és a Lélekpillangó barátainak szól!

Friss topikok

Címkék

alapítvány (6) alázat (1) Antal Béla (1) Anyák napja (1) B (1) B.Nagy Magdolna (10) Barátság (1) barátság (3) Biegelbauer Pál (1) Boér Tamás (1) boldogság (51) Boldogság (27) Boldogságdalok CD (3) Boldogságforrás (1) Boldogságnap (1) Boldog iskolák (1) Boldog Iskolák (1) Bőség (1) Carla Galli (1) Csakra (1) Csáp (1) Császárfa (1) Császárfa haszna (1) Császárfa ültetés (1) Császárfa vásárlás (1) Dal (1) Dalpályázat (1) Darnel Christian (3) Díjátadás (1) Dr.Darnel Christian (1) Dr. Mészáros Ádám (1) Ékszer (1) Életműdíj (7) életút (2) Elmegyilkosság (1) Elvonulás (1) Emlék (1) Everness Weekend (1) Évtervező (1) Évzáró (1) Év tervező (1) ezoexpo (1) facebook (1) félelem (9) Fény ünnepe (1) fesztivál (1) Flashmob (2) fogyás (2) Forradalom (1) Gáll Gregor (1) Gáll Isis (2) Gáspár Katalin (4) Gyógyulás (2) Halász Alexandra (1) Himer Csilla (1) hivatás (1) Hofi Géza (1) Hősök tere (1) Idézetek (1) intuíció (1) Írás (2) Írói pályázat (35) Janikovszky Éva (1) Jótékonyság (7) Kedves küldetés (22) Kokárda (1) komfortzóna (1) kommunikáció (1) Könyv (1) Köszönet nyivlánítás (1) Közösségi sütés (2) Kreutz Zsolt (3) Lánclevél (1) Lélek (21) Lélekpillangó (103) lélekpillangó (3) magány (1) Maharisi Transzcendentális Meditáció (1) Mandala (1) Mátrai Vanda (6) Meditáció (3) Mese (9) Meseműhely (2) mindennapinlp (2) Misszió (7) Mozgalom (2) Müllerné Topor Ágnes (1) Müller Zoltán (1) Művészet (1) Nemeskő (1) (1) Novella (2) Ölelés (2) önismeret (5) Önismeret (25) önkéntesség (1) Öregedés (1) otthon (1) Párkapcsolat (16) pénz (5) Pető Csilla (2) pillangó (1) psyche (1) pszichológia (11) Quantum (1) Repcet (1) siker (9) stressz (3) súlyproblémák (1) Sütemény (1) Szárny (1) Szatmári L. Miklós (3) Szent ügy (17) Szerelem (2) szeretet (21) Szikszay Csaba (2) Szilágyi Imre (2) színek (1) Szobor (2) Szőke Róbert (1) Tanulás (1) terhek (2) Teszt (1) tréner (1) Tréning (1) Tudás (1) tudatos (9) vágyak (8) Vers (5) videó (3) Villámcsődület (1) vonzás törvénye (3) Címkefelhő

Facebook

A forradalom tudatszintje - Így mutatja hol tartasz!

2014.03.15. 16:15 LélekPillangó

Forradalom. Olyasmi, ami ellen egy tisztességes óvónő is fellép, ha kicsiben zajlik le. Összepaktálnak a platánok mögött a srácok, egy vélt/valós igazságtalanságért elégtételt akarnak, majd ha nem hallgatják meg a követeléseiket, akkor kitör a balhé.

Mégis azt hiszem, a forradalom - bár a tények szintjén emberek gyilkolják egymást eszmék nevében - mégis jóval több ennél. A forradalom tudatszintje nem a csetepatéról szól, bár szinte elkerülhetetlenül benne van az is. Sokkal magasabb, mélyebb, több annál.

A forradalmat nem könnyű spirituális szinten megközelíteni. De kell. 

kokarda pillangoval.png

A forradalom szele egy különleges szél. 

Minden művész akkor lesz a tömegből kiemelkedő, ha lesz egy szent ügye, amely a többi fölé emeli őt és amely forradalmi, újító, lelket megreformáló eszméivel másokat is emel. 

A szent cél forradalmasít. A szent cél olyasmi, ami túlmutat az életeden, amit még a halálod után is emlegetnek, ha szóba kerül a neved, vagy a cél maga. 

Petőfiék szent célja nemzeti ünnep lett. Ma ünnepeljük. Forradalom, amiből kirobbant a szabadságharc. 

Szepes Mária szent célja a spirituális ébresztés volt. Írt, alkotott, és munkája nyomán kirobbant a spirituális forradalom. (A tavalyi Lélekpillangó életműdíjat Szepes Mária munkásságának ítélte a közönség) 

Ugyanabban az utcában, pár házzal odébb lakott Szabó Magda. Az írónő szent célja egy magas szintű erkölcsiség megfogalmazása volt, az érző és értő embereszményt mutatta meg. (Idén ennek a blognak a születésekor épp ő áll az életműdíj szavazás esélyes posztján, talán 20 szavazatnyi távolságban Ranschburgtól.) 

Ranschburg Jenő forradalma a családé. A gyermek megértéséé, a család fogalmának átközpontozásé, a családok boldogságának megteremtéséé. Hatalmas cél, hatalmas tömegeket ért el és hatalmas eredményeket. 

Ezekben a célokban az a közös, hogy aki a cél felé tartott, minden eszközzel, minden nehézség ellenére kitartva elérte azt. Elérte úgy, hogy a cél túlélte őt. Gyakran túlnőtt rajta.

Ez a forradalmi szél üzenete. A forradalmi szél felébreszt a jóra. Felébreszti a vágyadat, hogy legyen célod, s hogy el akard érni azt, minden erőddel. A sok, kis célnak mind egyetlen nagy cél felé kell tartania, mely az egész emberiséget, sőt talán az egész Univerzumot felemeli. A Lélekpillangó életműdíj jelöltjei ilyen forradalmárok. Az ő munkáik nem robbantottak ki fizikai harcokat, de forradalmasították azt, ahogy az emberek magukra néznek. Nézzük mégis a forradalmárok életútját: - Hamvast betiltották, Szepes Mária könyveit elégették, Weöres egyes művei tiltólistán voltak, Biegelbauernek ki kellett lépnie az egyházból, hogy elmondhassa tanait ... 

A Lélekpillangó életműdíj az ő céljaikat segít életben tartani, időről időre felidézni. Tanulva az ő harcaikból. Megérte azt, hogy soha, de soha nem szabad föladni. 

Örömmel tölt el, hogy évről évre annak a három fáklyahordozónak, akit az aktivisták köre jelöl, az életművével egyre többen ismerkednek. Újra olvasnak, újra tanulmányoznak, vagy meglepetésszerű dolgokkal találkoznak. Rácsodálkoznak Ranschburg Jenő gyermekverseire, vagy éppen új értéket fedeznek fel a gyermekként olvasott Tündér Lalában. Meglelik a sci-fi műveket Szepestől, amiről addig nem hallottak... és ezt megosztják a közösséggel.

Az érték, amit közvetítünk, napról napra, emberkézről embertettre nőttön nő. 

A Lélekpillangónak is van egy ilyen szent célja

Egy csendes, hétszínű, szárnybontogató, egyre több szívhez eljutó forradalma, mely évek óta, minden nehézséggel, önzéssel és meg nem értéssel szemben is tartja magát. BOLDOG embereket szeretne látni a világban. A boldogságot elérni - hisszük - a forradalmi szent céllal lehet. Úgy, hogy kitűzöd és megvalósítod azt! Ha itt tartasz az olvasásban, akkor te magad is a barátunk vagy. Az a személy, aki ezen az úton jár velünk. 

A Lélekpillangó repülése nem volt nehéz, de zökkenőktől mentes sem.
Voltak akik semmit nem értettek meg az egészből. Voltak akik megtámadták, voltak irigyek és voltak ellenségek. Mi tudjuk, hogy nélkülük nem megy. Ők szükséges részei a forradalomnak. Örülünk nekik, mert általuk épül a mozgalom. A forradalmak ilyenek. A forradalmi tettek, munkák, életművek, alkotások részei a nehézségek, melyek az utat övezik. Az a dolgunk, hogy ezt tudatosítva tovább lépdeljünk.  

Neked mi a szent célod? 

Gondold végig a saját életedet, a saját küldetésedet! Mi az a cél aminek a támogatására születtél? Hogyan tudsz a lehető legjobban segíteni magadnak és másoknak? Nézd végig a forradalom üzenetét a magad szemszögéből, a saját életedre vonatkozva? 

  • Mire tanít meg téged a te személyes, forradalmi életutad?
  • Vajon tudod, tudtad-e töretlenül, a nehézségek ellenére, az ártó szándékú személyek, az értetlenek sorfalában is követni az utadat?
  • Vajon tudsz-e az életed forradalmárja lenni?
  • Tudod-e magadnak a legpocsékabb reggelen is azt mondani: Talpra, hív a szent cél! (Talpra magyar, hí a haza!)
  • Tudsz-e a "mostban", a jelenben lenni? (Most, vagy soha?)
  • Tudsz-e választani a jó és rossz között? (Rabok legyünk, vagy szabadok?) Le tudod-e tenni a szent és megingathatatlan esküdet egy jó ügy mellett? 
  • Tudod-e az eszközeidet a cél érdekében mozgósítani? (Ide veled régi kardunk!) 
  • Kivel kell megharcolnod, hogy elérd a célt? Mekkora áldozattal jár a konfrontáció? (Kinek drágább rongy élete, mint a haza becsülete?) 

Arra kérlek, hogy találd meg az életcélod velünk! Legyél te magad is forradalmár! Állj be egy zászló alá, vagy ragadj meg egyet magad és vezesd azokat akik a zászlód alá sorakoznak.

Mi a Lélekpillangót rajzoltuk a zászlóra. A boldogság felé tartunk! Ezer úton át haladhatsz velünk! Eszközünk a tanulás, a tudás, a lelki belső fejlődés - a bőség, a harmónia elérése, ezáltal a másoknak segítés. 
Úgy csatlakozhatsz, ha szavazol>>
Vásárolsz tudáscsomagot >>
Játszol a társasjátékkal és minél több embernek megtanítod >> 

A vásárlásaiddal az életműdíj alapját, az iskola programunkat, valamint a boldogságforrás-fakasztó országjáró roadshownkat támogatod.

Alapítványunk várja az 1% felajánlásodat is! 

Szerző: Gáspár Katalin
grafológus, író, a Lélekpillangó mese szerzője, az életműdíj egyik alapítója

komment

Címkék: Forradalom Lélekpillangó Kokárda Életműdíj

A bejegyzés trackback címe:

https://lelekpillango.blog.hu/api/trackback/id/tr975861373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása