Volt egy szuper édes keksz tésztás, Lélekpillangó formájú süti. Mráz-Papp Anita, a Lélekpillangó és a sütés nagy barátja nem állt meg ennél a pontnál. Tovább fejlesztette az ötlet és egy különleges sós pogácsa lett belőle.
Sajtos pillangó receptért olvass tovább!
ITT éred el az édes tésztás Lélekpillangó keksz receptjét>>
Sajtos pillangó recept - még sütés előtt a tepsin
Hozzávalók:
25 dkg liszt,
25 dkg vaj,
1 dl tej,
15 dkg reszelt trappista sajt,
2 kk só, 1 kk pirospaprika, 1 kk sütőpor.
Elkészítés: A lisztet 12,5 dkg margarinnal, tejjel, 1 kk sóval és a sütőporral összekeverjük, összedolgozzuk. Kinyújtjuk 10 cm széles lappá. A többi hozzávalót (12,5 dkg margarin, sajt, pirospaprika, 1 kk só) összekeverjük, rákenjük a kinyújtott tésztára. A két hosszú oldalánál kezdve feltekerjük a közepéig. Én itt kettévágtam, összefordítottam... Alufóliába csomagolva hűtőbe tesszük. Ajánlott egy éjszakára, de minimum 1 óra, de akkor akár fagyasztóba is rakhatjuk!
Felszeleteljük 0,8-1 cm vastagra! 180 fokon kb. 10-15 perc alatt készre sütjük!
Amikor kezd sárgulni, pirulni, már készen is van! Vigyázva, hogy ne legyen nagyon sötétpiros, mert akkor a sajt keserűvé válhat!!!
Jó étvágyat hozzá!