HTML

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel most az ajándék Lélekpillangó meditációért! Fogadd a Lélekpillangó ajándékait, mely harmóniába hozza életed minden lényeges területét, szerelmet, boldogságot, bőséget, és egészséget teremt.

*Vezetéknév:
*Keresztnév:
*E-mail:

Kérem az ajándék LélekPillangó meditációt!

Lélekpillangó Boldogságmozgalom

A LélekPillangó - a boldogsághoz vezető tudás! Trénereink blogja, ami a Lélekpillangó életműdíj szavazóinak, a Lélekpillangó mese olvasóinak, a Lélekpillangó tudáscsomag vásárlóinak és a Lélekpillangó barátainak szól!

Friss topikok

Címkék

alapítvány (6) alázat (1) Antal Béla (1) Anyák napja (1) B (1) B.Nagy Magdolna (10) Barátság (1) barátság (3) Biegelbauer Pál (1) Boér Tamás (1) boldogság (51) Boldogság (27) Boldogságdalok CD (3) Boldogságforrás (1) Boldogságnap (1) Boldog iskolák (1) Boldog Iskolák (1) Bőség (1) Carla Galli (1) Csakra (1) Csáp (1) Császárfa (1) Császárfa haszna (1) Császárfa ültetés (1) Császárfa vásárlás (1) Dal (1) Dalpályázat (1) Darnel Christian (3) Díjátadás (1) Dr.Darnel Christian (1) Dr. Mészáros Ádám (1) Ékszer (1) Életműdíj (7) életút (2) Elmegyilkosság (1) Elvonulás (1) Emlék (1) Everness Weekend (1) Évtervező (1) Évzáró (1) Év tervező (1) ezoexpo (1) facebook (1) félelem (9) Fény ünnepe (1) fesztivál (1) Flashmob (2) fogyás (2) Forradalom (1) Gáll Gregor (1) Gáll Isis (2) Gáspár Katalin (4) Gyógyulás (2) Halász Alexandra (1) Himer Csilla (1) hivatás (1) Hofi Géza (1) Hősök tere (1) Idézetek (1) intuíció (1) Írás (2) Írói pályázat (35) Janikovszky Éva (1) Jótékonyság (7) Kedves küldetés (22) Kokárda (1) komfortzóna (1) kommunikáció (1) Könyv (1) Köszönet nyivlánítás (1) Közösségi sütés (2) Kreutz Zsolt (3) Lánclevél (1) Lélek (21) Lélekpillangó (103) lélekpillangó (3) magány (1) Maharisi Transzcendentális Meditáció (1) Mandala (1) Mátrai Vanda (6) Meditáció (3) Mese (9) Meseműhely (2) mindennapinlp (2) Misszió (7) Mozgalom (2) Müllerné Topor Ágnes (1) Müller Zoltán (1) Művészet (1) Nemeskő (1) (1) Novella (2) Ölelés (2) önismeret (5) Önismeret (25) önkéntesség (1) Öregedés (1) otthon (1) Párkapcsolat (16) pénz (5) Pető Csilla (2) pillangó (1) psyche (1) pszichológia (11) Quantum (1) Repcet (1) siker (9) stressz (3) súlyproblémák (1) Sütemény (1) Szárny (1) Szatmári L. Miklós (3) Szent ügy (17) Szerelem (2) szeretet (21) Szikszay Csaba (2) Szilágyi Imre (2) színek (1) Szobor (2) Szőke Róbert (1) Tanulás (1) terhek (2) Teszt (1) tréner (1) Tréning (1) Tudás (1) tudatos (9) vágyak (8) Vers (5) videó (3) Villámcsődület (1) vonzás törvénye (3) Címkefelhő

Facebook

Tejút (Tóth Judit)

2015.09.20. 08:20 LélekPillangó

Véletlenül kapcsoltam arra az adóra, majd a kezem megállt a távirányítón. Elvesztem a képernyő pixelei között. A narrátorral együtt bolyongtam az űrben, először a Naphoz közeli bolygókat megismerve, majd egyre messzebb az egész tágas univerzumban körözve súlytalanul.

Közben fényes Tejútként kacskaringózva indult el bennem lentről felfelé a hála: tudatosítva a régóta       ismert, ám természetesnek vett tényt: ebben a Naprendszerben csak a mi Földünkön van élet. A fényévek végtelenségével mérve pedig mit számít néhány szomorú perc?

tejut_3.jpg

Elhangzott egy mondat: csillagporok vagyunk. Ugyanazok az anyagok megtalálhatóak az emberi testben, mint ami az üstökösök maradványaiban.

Felemelő érzés volt a film ideje alatt egy nagy egész részeként tekinteni magamra.

Magamra, aki József Attila-i módon lépett rá a boldogság felé vezető útra. Vagyis követtem a sorrendet, mely így szól: „Aki dudás akar lenni / pokolra kell annak menni / ott kell annak megtanulni / hogyan kell a dudát fújni.”

Nem mondom, hogy könnyű tudatosan törekedni arra, hogy egyre jobban fújjam az élet „dudáját”.

Látni magamban és körülettem az emberi játszmákat, az elvárásokat: bizonyítási vágy helyett a bizonyítási kényszer állapotát újra és újra megélni. Közben ahelyett, hogy a térdemre ültetném és megölelném azt a kislányt, aki egykor én voltam és megadni magamnak azt a belső biztonságot, amit nem kaptam meg, még mindig külső visszacsatolásokra várni – ez nehéz.

Mindennapos lelki fekvőtámaszokat igénylő feladat, de megéri. Megérezni a báb szorításából kibomló szárnyakat és felülről tekinteni a problémákra, egy-egy ilyen tartós pillanatért megéri.

Valójában ahhoz hasonlítható, mint egy léggömbbel útra kelni és kidobni a nehézekeket, hogy feljebb juthass.

Időnként a sok akadály leküzdése után az élet megjutalmaz és felismered a rejtett törvényszerűségeket.

Mikor ezeket a jutalmakat kapod, mint egy díjátadón köszönetet mondasz.

Számomra hosszú a lista:

- Legelőször kamaszkoromban kaptam kapaszkodót Popper Péter A belső utak könyve által

- Majd egy barátom által megismertem Ancsel Éva idézeteit

- A gyermekem születésekor kezembe akadt Szepes Mária: A mindennapi élet mágiája, máig őrzöm egy sorát: „Mert szavaink, mozdulataink mind önkénytelen rituálék, amelyek erőket indítanak el, különféle hatásokat provokálnak környezetünkből, végül visszahatnak ránk.”

- A legnagyobb mérföldkő: Richard Carlson: Ne csinálj a bolhából elefántot, hiszen csak bolhák léteznek című könyve volt – nélküle nem éltem volna túl az első házasságom időszakát

- A Mennyei prófécia nagyon jókor jött, de csak annál jobban éreztem akkoribban, hogy olyan a közeg, ahol dolgozom, amiben élek, hogy soha az életben nem lesz megfelelő energiám

- Így is lett, mert ezt programoztam be, hosszú évekig

- A Titok még épp időben érkezett, hogy meg tudjam állítani a negatív gondolatlavinát és elinduljak a szükségszerű változás útján

- Ehhez figyelmen kívül kellett hagynom, ami ennek a velejárója, hogy mindenki bele kíván szólni a változásba

- Csak így értem el és Bagdy Emőke gondolat-csomagjával, hogy valóban úgy kelljek fel: aznap valami jó fog történni és várjam ezt a jót

- Akkor megtörtént a csoda, az utolsó előtti percben, mikor már épp feladtam volna: egy két lábon járó régi nagy Szerelem képében, amit az Élet szó szerint „véletlenül” elém hozott 15 év elteltével az első találkozástól számítva

- Ám ekkor jött még csak igazán a sok negatív energia a környezet felől, főként az irigység képében

- Itt csakis Byron Katie dobott mentőövet, a 4 kérdés nélkül nem tudtam volna hatástalanítani, ami felém zúdult: sikeresen.

Könyvek, könyvek és könyvek. Mint látható: nekem ők a családom. Mindvégig teljesen egyedül voltam. Akár a pillangó a bábban. 

Ez a cikk az írói pályázatra érkezett pályamű. Ha tetszik, ha egyetértesz vele, ha szívesen olvasnál a szerzőtől a Lélekpillangó meséje idején is minél többet, akkor oszd meg minél több helyen. Szólj hozzá, kommentáld, mert fontos a biztató, kedves szó minden alkotó embernek. A pályázatra érkezett cikkeket sorban megtalálod a blogon, ahol a szerző neve a cím mögé került!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lelekpillango.blog.hu/api/trackback/id/tr437782644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása