HTML

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel most az ajándék Lélekpillangó meditációért! Fogadd a Lélekpillangó ajándékait, mely harmóniába hozza életed minden lényeges területét, szerelmet, boldogságot, bőséget, és egészséget teremt.

*Vezetéknév:
*Keresztnév:
*E-mail:

Kérem az ajándék LélekPillangó meditációt!

Lélekpillangó Boldogságmozgalom

A LélekPillangó - a boldogsághoz vezető tudás! Trénereink blogja, ami a Lélekpillangó életműdíj szavazóinak, a Lélekpillangó mese olvasóinak, a Lélekpillangó tudáscsomag vásárlóinak és a Lélekpillangó barátainak szól!

Friss topikok

Címkék

alapítvány (6) alázat (1) Antal Béla (1) Anyák napja (1) B (1) B.Nagy Magdolna (10) barátság (3) Barátság (1) Biegelbauer Pál (1) Boér Tamás (1) Boldogság (27) boldogság (51) Boldogságdalok CD (3) Boldogságforrás (1) Boldogságnap (1) Boldog Iskolák (1) Boldog iskolák (1) Bőség (1) Carla Galli (1) Csakra (1) Csáp (1) Császárfa (1) Császárfa haszna (1) Császárfa ültetés (1) Császárfa vásárlás (1) Dal (1) Dalpályázat (1) Darnel Christian (3) Díjátadás (1) Dr.Darnel Christian (1) Dr. Mészáros Ádám (1) Ékszer (1) Életműdíj (7) életút (2) Elmegyilkosság (1) Elvonulás (1) Emlék (1) Everness Weekend (1) Évtervező (1) Évzáró (1) Év tervező (1) ezoexpo (1) facebook (1) félelem (9) Fény ünnepe (1) fesztivál (1) Flashmob (2) fogyás (2) Forradalom (1) Gáll Gregor (1) Gáll Isis (2) Gáspár Katalin (4) Gyógyulás (2) Halász Alexandra (1) Himer Csilla (1) hivatás (1) Hofi Géza (1) Hősök tere (1) Idézetek (1) intuíció (1) Írás (2) Írói pályázat (35) Janikovszky Éva (1) Jótékonyság (7) Kedves küldetés (22) Kokárda (1) komfortzóna (1) kommunikáció (1) Könyv (1) Köszönet nyivlánítás (1) Közösségi sütés (2) Kreutz Zsolt (3) Lánclevél (1) Lélek (21) Lélekpillangó (103) lélekpillangó (3) magány (1) Maharisi Transzcendentális Meditáció (1) Mandala (1) Mátrai Vanda (6) Meditáció (3) Mese (9) Meseműhely (2) mindennapinlp (2) Misszió (7) Mozgalom (2) Müllerné Topor Ágnes (1) Müller Zoltán (1) Művészet (1) Nemeskő (1) (1) Novella (2) Ölelés (2) önismeret (5) Önismeret (25) önkéntesség (1) Öregedés (1) otthon (1) Párkapcsolat (16) pénz (5) Pető Csilla (2) pillangó (1) psyche (1) pszichológia (11) Quantum (1) Repcet (1) siker (9) stressz (3) súlyproblémák (1) Sütemény (1) Szárny (1) Szatmári L. Miklós (3) Szent ügy (17) Szerelem (2) szeretet (21) Szikszay Csaba (2) Szilágyi Imre (2) színek (1) Szobor (2) Szőke Róbert (1) Tanulás (1) terhek (2) Teszt (1) tréner (1) Tréning (1) Tudás (1) tudatos (9) vágyak (8) Vers (5) videó (3) Villámcsődület (1) vonzás törvénye (3) Címkefelhő

Facebook

Hollywoodi sztori az önbizalom elnyeréséről

2014.05.06. 10:00 Lélek_Pillangó

Gondoljon mindenki a kedvenc amerikai filmjére!

Megvan?

Most elmesélem Önöknek, hogy mi a sikeres hollywoodi filmek forgatókönyve és az önbizalom elnyerése közötti párhuzam. Miközben mesélem a történetet, lépésről-lépésre kövessenek a kedvenc filmjükben!

tudomanyos_mozi4.jpg

 

A sztori úgy kezdődik, hogy bemutatnak egy szimpatikus, legtöbbször kedves, szeretnivaló főhőst. Ez a szereplő bajba kerül, egy érzelmi, erkölcsi problémában találjuk. Ezt követően kiderül, hogy mik a problémái, milyen ellentétei, konfliktusai vannak más szereplőkkel. Ezután láthatjuk azt is, hogy ezeknek a problémáknak milyen jellembeli okai vannak. Aztán természetesen az is kiderül, hogy ezek mögött mindig húzódik valamilyen erkölcsi hiányosság. Valakit átvágott, megcsalt, becsapott, kihasznált, tönkre tett. Majd kiderül, hogy őt elítélik, rossz szemmel néznek rá, kiközösítik, nem szeretik. Sőt, saját magát sem szereti, és cseppet sem bízik magában. És emiatt szenved!

És itt lezárul a film első fázisa, és következik a második fázis, azaz a harc. Harcol a többi szereplővel, a helyzettel, a rossz érzésekkel, de leginkább saját magával. Ennek a harcnak a legfőbb jellemzője, hogy ki kell találnia, hogyan hozhatná helyre a hibát, hogyan tudná megjavítani az életét. Természetesen az elején ez nem megy.

Miért?

Mert nincs egy világos elképzelése arról, hogy mit kellene elérnie, milyen helyzetet kellene teremtenie ahhoz, hogy kimásszon a csávából.

www.tvn.hu_fb705f87cf9a72a6cdc4c443becf7419.jpg

 

Ekkor egy jó tündér, egy bölcs ember vagy jó barát, esetleg jószívű ismeretlen segítséget nyújt neki. Még pedig úgy, hogy egy más szempontból mutatja be a helyzetet.

Ekkor hősünk rájön, mit is kell tennie, és kovácsol egy tervet.

Ettől bátrabbá válik, remény támad a szívében és cselekedni kezd. Szembenéz a félelmeivel, a szégyennel és cselekszik.

Ahogy kisebb sikereket ér el a terve megvalósítása során, önbizalomra tesz szert. Mert önbizalom vagy van, vagy nincs. Tehát, hangsúlyozom, ahogy sikereket ér el, önbizalma támad. Persze, hogy a film érdekes legyen és változatos, e felívelő szakaszban is támadnak nem várt nehézségei, már-már újra elveszíti önbizalmát, de ekkor újra megacélosítja akaratát, továbbmegy, esetleg módosít a tervein, de végül eléri az áhított elismerést, boldogságot és önbizalmat.

Ugye, így történt az Ön kedvenc filmjében is?

Nagy valószínűséggel így történt, mert ez az önbizalomteremtés útja.

A másik forgatókönyv az lenne, hogy ha a főhős nem találná ki, mit kell elérnie, nem lenne terve vagy ennek megvalósítása közben fennakadna egy nehézségen. Ám ez nem az önbizalomteremtéséről, hanem éppen elveszítéséről szólna.

Ugyanez történik az életben. Hisz alapvetően mindannyian szimpatikus, kedves, jóravaló emberek vagyunk. Megvannak a magunk konfliktusai, sikertelenségei és erkölcsi nehézségei. Folyamatosan harcolunk és szenvedünk, kétségek gyötörnek bennünket. Próbálkozunk, hol sikeresen, hol sikertelenül. Ezek miatt önbizalomhiánnyal küzdünk. És a film mintájára ki kell találnunk, hogy mi a szívünkhöz legközelebb álló helyzet, cél életünk különböző területein. Kell kovácsolnunk mi is egy tervet, hogy az aktuális, nem kívánt helyzetünkből hogyan jutunk el a boldogságot adó, vágyott szituációba. Kell, teremtsünk magunkban annyi erőt, hogy végigmenjünk ezen az úton a külső és belső nehézségek ellenére.

Ehhez szükségünk van valakire, aki más szemléletet nyújt számunkra, erőt ad és erkölcsileg támogat, érzelmileg semlegesen mutat irányt. Erre a szerepre többnyire nem megfelelőek a közeli barátok, családtagok, hiszen ők sem látják objektíven a szituációt, illetve saját szemüvegükön keresztül, elfogultan, saját negatív érzéseikre támaszkodva próbálnak tanácsot adni.

Ekkor jön a professzionális segítség, az Önbizalomedző.

Azért edző, mert segít meghatározni az elérendő célt, objektívebben látni a helyzetet és annak teremtő okait, lépésről-lépésre kialakítani egy működőképes tervet. Támogat, amikor nem várt problémák tűnnek fel a semmiből, és motivál, amikor a kezdeti lendület alábbhagy, és úgy érzi, nincs tovább.

Az Önbizalomedző nem tesz Ön helyett meg semmit, nem jár közben és nem dönt Ön helyett. Nem sajnálja, nem pátyolgatja és nem érez együtt Önnel, hanem nyugodt magabiztosságával és derűjével készteti Önt a megtervezett lépések megtételére.

Én Önbizalomedző vagyok. Büszkén mondhatom, hogy én vagyok a világon az első. Azért van erre lehetőségem, mert én alkottam meg ezt a szakmai pozíciót.

Honnan vettem a bátorságot, hogy kitaláljak egy ilyen hangzatos, sokat ígérő titulust?

Volt hozzá önbizalmam.

Csaknem 20 év tanácsadói tapasztalat áll a hátam mögött, több mint 100 cégben dolgoztam szervezetfejlesztési tanácsadóként és több mint 5.000 embernek tartottam eddig ezzel kapcsolatos tréningeket, workshopokat, előadásokat.

Mivel a szervezetek személyekből állnak, így a munkám során rengeteg ember, vezető önbizalmával és önbecsülésével kellett foglalkoznom.

Hiszek abban, hogy minden ember megteremtheti saját önbizalmát. Hiszek abban, hogy szinte bármely ember önbizalma visszaadható, és életminősége ezáltal javítható. Célom az, hogy az egyes emberek önbizalmának helyreállításával egy élhetőbb környezetet alakítsak ki.

Mottóm, van remény – az önbizalom újrateremthető.

Bátorítom Önöket, hogy keressenek meg engem, dolgozzunk együtt önbizalmuk újjáteremtésén.

Marozsák Szabolcs
http://ugyfelgyar.hu/

 mazsorak_szabolcs_2014.jpg2.jpg

komment

Címkék: Lélekpillangó Marozsak Szabolcs

A bejegyzés trackback címe:

https://lelekpillango.blog.hu/api/trackback/id/tr675857425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása