HTML

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel most az ajándék Lélekpillangó meditációért! Fogadd a Lélekpillangó ajándékait, mely harmóniába hozza életed minden lényeges területét, szerelmet, boldogságot, bőséget, és egészséget teremt.

*Vezetéknév:
*Keresztnév:
*E-mail:

Kérem az ajándék LélekPillangó meditációt!

Lélekpillangó Boldogságmozgalom

A LélekPillangó - a boldogsághoz vezető tudás! Trénereink blogja, ami a Lélekpillangó életműdíj szavazóinak, a Lélekpillangó mese olvasóinak, a Lélekpillangó tudáscsomag vásárlóinak és a Lélekpillangó barátainak szól!

Friss topikok

Címkék

alapítvány (6) alázat (1) Antal Béla (1) Anyák napja (1) B (1) B.Nagy Magdolna (10) barátság (3) Barátság (1) Biegelbauer Pál (1) Boér Tamás (1) Boldogság (27) boldogság (51) Boldogságdalok CD (3) Boldogságforrás (1) Boldogságnap (1) Boldog iskolák (1) Boldog Iskolák (1) Bőség (1) Carla Galli (1) Csakra (1) Csáp (1) Császárfa (1) Császárfa haszna (1) Császárfa ültetés (1) Császárfa vásárlás (1) Dal (1) Dalpályázat (1) Darnel Christian (3) Díjátadás (1) Dr.Darnel Christian (1) Dr. Mészáros Ádám (1) Ékszer (1) Életműdíj (7) életút (2) Elmegyilkosság (1) Elvonulás (1) Emlék (1) Everness Weekend (1) Évtervező (1) Évzáró (1) Év tervező (1) ezoexpo (1) facebook (1) félelem (9) Fény ünnepe (1) fesztivál (1) Flashmob (2) fogyás (2) Forradalom (1) Gáll Gregor (1) Gáll Isis (2) Gáspár Katalin (4) Gyógyulás (2) Halász Alexandra (1) Himer Csilla (1) hivatás (1) Hofi Géza (1) Hősök tere (1) Idézetek (1) intuíció (1) Írás (2) Írói pályázat (35) Janikovszky Éva (1) Jótékonyság (7) Kedves küldetés (22) Kokárda (1) komfortzóna (1) kommunikáció (1) Könyv (1) Köszönet nyivlánítás (1) Közösségi sütés (2) Kreutz Zsolt (3) Lánclevél (1) Lélek (21) Lélekpillangó (103) lélekpillangó (3) magány (1) Maharisi Transzcendentális Meditáció (1) Mandala (1) Mátrai Vanda (6) Meditáció (3) Mese (9) Meseműhely (2) mindennapinlp (2) Misszió (7) Mozgalom (2) Müllerné Topor Ágnes (1) Müller Zoltán (1) Művészet (1) Nemeskő (1) (1) Novella (2) Ölelés (2) önismeret (5) Önismeret (25) önkéntesség (1) Öregedés (1) otthon (1) Párkapcsolat (16) pénz (5) Pető Csilla (2) pillangó (1) psyche (1) pszichológia (11) Quantum (1) Repcet (1) siker (9) stressz (3) súlyproblémák (1) Sütemény (1) Szárny (1) Szatmári L. Miklós (3) Szent ügy (17) Szerelem (2) szeretet (21) Szikszay Csaba (2) Szilágyi Imre (2) színek (1) Szobor (2) Szőke Róbert (1) Tanulás (1) terhek (2) Teszt (1) tréner (1) Tréning (1) Tudás (1) tudatos (9) vágyak (8) Vers (5) videó (3) Villámcsődület (1) vonzás törvénye (3) Címkefelhő

Facebook

Előttem áll az élet és nem látok tőle semmit!

2015.05.26. 16:46 LélekPillangó

Mindegy, mennyi idős vagy, mindegy mennyit láttál már az életből, a maradék életidő az még előtted áll. Nem tudjuk, hogy mennyi időről van szó! A fiatal életkor nem garancia arra, hogy van még időd, de az idős életkor sem jelenti, hogy már nincs! Mi lenne, ha képessé tennéd magad arra, hogy életed erdejében tökéletesen eligazodj? Legyen egy olyan biztos ösvény, olyan jelzések, amelyek mindig támpontként szolgálnak? Mit kell tenni akkor, ha nem látod a fától az erdőt? (Gáspár Kati írása) 

butterfly-tree.jpg

Olyan sokszor érezzük azt, hogy az előttünk álló probléma hatalmas. Azt gondoljuk, hogy nincs megoldás, pedig csak mi magunk nem ismerjük a megoldás lépéseit. Rettenetes érzés az, amikor mélyen átéljük a tehetetlenséget, amit a megoldás ismeretének hiánya jelent.

  • Ebből az állapotból születnek az öngyilkosságok.
  • Ebből az állapotból követünk el totális öngólokat magunk ellen.
  • Ebből az állapotból lesz a depresszió – abból a beteges, makacsabb fajtából.
  • Ebből az állapotból kezdünk menekülni, itt kezdünk ámokfutásba.
  • Ebből az állapotból fakadhat drog, alkoholizmus, függőségek sokasága…

Egy haláleset, egy teljes pénzügyi csőd, egy váratlan baleset, egy betegség, egy szakítás – a sor végtelen, amikor megéljük életünk mélypontjait.

Pedig van három lépés, amit ha végrehajtasz egy ilyen rettenetes állapotban, akkor egészen biztos, hogy ki tudsz mászni belőle. Az elsőt most elmondom. (A maradék kettőt pedig majd június 12-én péntek este az előadásomon, kattints IDE és jelentkezz be rá!)

Az első lépés sem könnyű, bár annak látszik!

E nélkül nem lehet tovább haladni! Az első lépés nem más, mint az, hogy tudatosítsd, vedd észre, diagnosztizáld magadon, hogy akkora a baj, amekkora egy valódi összeomlást jelent. Lehet, hogy hihetetlenül hangzik, de ez a legnehezebb! Belül az elméd ordítja, hogy „nincs megoldás” a tudatos agyad pedig hárít, terel, mondogatja, hogy „én majd megoldom” és a fenti csapdák valamelyikét, vagy akár belőlük többet is sorra jár. Halogat, terel, elodáz.

A pont, amikor halálos a pozitivizálás – de kötelező az optimizmus!
Ennek az állapotnak a „kijelöléséhez”, megértéséhez, tudatosításához nem segítenek hozzá a különböző ezoterikus eljárások, melyek máskor nagyon jók, de ilyenkor halálosak! Amikor egy ilyen helyzetben vagy, s ahelyett, hogy tudatosítanád a dolgot, elkezdesz arra koncentrálni, ami eltereli a figyelmedet a bajról, akkor te épp szálkás deszkán gatya nélkül csúszol le a pokolra! Ilyenkor ne vidd el a figyelmedet a tényektől – szembe kell nézned a helyzeteddel! Amíg ez meg nincs, a megoldás sem jöhet el. Amíg egy háznak nincsenek tervei, nem lehet nekilátni az építésnek! Ahhoz pedig egy körülhatárolt telekterület kell, ahol megássuk a felmért alapot. Nem lehet úgy házat építeni, hogy a környező bokrokra figyelsz és ábrándozol, de nincs terv és nem döntöttél még arról, mi is legyen az építőanyag és kell-e pince! A terület kijelölése, a téma körülhatárolása mindenképp az első lépés.

Szembenézni fáj!
Mivel fáj, azért sokkal, de sokkal kényelmesebb azzal foglalkozni, hogy mi az ami nem is fáj annyira. Relativizálni a gondokat, vagyis arra gondolni, hogy kik azok, akik még nálad is nagyobb slamasztikában ülnek mindig könnyebb, mint mélyen szembesülni a hibákkal. Belátni, hogy ezt bizony elcsekáltad! Ilyenkor gőzerővel, túlórában dolgozik általában a lelki kifogásgyárad is. Munkásai túlóráznak, alig győzik, míg a megoldásgyáradban a dolgozók kényszerszabadságon vannak. Cseréld át a műszakot!

Ha legalább eddig eljutottál már, ha szembe tudsz nézni a problémával, akkor már jöhet a megoldás is, ami mindössze két további lépés, amit ha végigcsinálsz, bármikor hátra tudsz majd lépni kettőt és távlatból, megoldás központúan tudod majd szemlélni a legnagyobb kríziseket is.

eloadasok.jpg
Gyere el 06.12-én este 18.00-ra a MagNet házba az előadásra, ha szoktál úgy érezni: Előttem az élet és nem látok tőle semmit!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lelekpillango.blog.hu/api/trackback/id/tr817493194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása