HTML

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel most az ajándék Lélekpillangó meditációért! Fogadd a Lélekpillangó ajándékait, mely harmóniába hozza életed minden lényeges területét, szerelmet, boldogságot, bőséget, és egészséget teremt.

*Vezetéknév:
*Keresztnév:
*E-mail:

Kérem az ajándék LélekPillangó meditációt!

Lélekpillangó Boldogságmozgalom

A LélekPillangó - a boldogsághoz vezető tudás! Trénereink blogja, ami a Lélekpillangó életműdíj szavazóinak, a Lélekpillangó mese olvasóinak, a Lélekpillangó tudáscsomag vásárlóinak és a Lélekpillangó barátainak szól!

Friss topikok

Címkék

alapítvány (6) alázat (1) Antal Béla (1) Anyák napja (1) B (1) B.Nagy Magdolna (10) Barátság (1) barátság (3) Biegelbauer Pál (1) Boér Tamás (1) boldogság (51) Boldogság (27) Boldogságdalok CD (3) Boldogságforrás (1) Boldogságnap (1) Boldog iskolák (1) Boldog Iskolák (1) Bőség (1) Carla Galli (1) Csakra (1) Csáp (1) Császárfa (1) Császárfa haszna (1) Császárfa ültetés (1) Császárfa vásárlás (1) Dal (1) Dalpályázat (1) Darnel Christian (3) Díjátadás (1) Dr.Darnel Christian (1) Dr. Mészáros Ádám (1) Ékszer (1) Életműdíj (7) életút (2) Elmegyilkosság (1) Elvonulás (1) Emlék (1) Everness Weekend (1) Évtervező (1) Évzáró (1) Év tervező (1) ezoexpo (1) facebook (1) félelem (9) Fény ünnepe (1) fesztivál (1) Flashmob (2) fogyás (2) Forradalom (1) Gáll Gregor (1) Gáll Isis (2) Gáspár Katalin (4) Gyógyulás (2) Halász Alexandra (1) Himer Csilla (1) hivatás (1) Hofi Géza (1) Hősök tere (1) Idézetek (1) intuíció (1) Írás (2) Írói pályázat (35) Janikovszky Éva (1) Jótékonyság (7) Kedves küldetés (22) Kokárda (1) komfortzóna (1) kommunikáció (1) Könyv (1) Köszönet nyivlánítás (1) Közösségi sütés (2) Kreutz Zsolt (3) Lánclevél (1) Lélek (21) Lélekpillangó (103) lélekpillangó (3) magány (1) Maharisi Transzcendentális Meditáció (1) Mandala (1) Mátrai Vanda (6) Meditáció (3) Mese (9) Meseműhely (2) mindennapinlp (2) Misszió (7) Mozgalom (2) Müllerné Topor Ágnes (1) Müller Zoltán (1) Művészet (1) Nemeskő (1) (1) Novella (2) Ölelés (2) önismeret (5) Önismeret (25) önkéntesség (1) Öregedés (1) otthon (1) Párkapcsolat (16) pénz (5) Pető Csilla (2) pillangó (1) psyche (1) pszichológia (11) Quantum (1) Repcet (1) siker (9) stressz (3) súlyproblémák (1) Sütemény (1) Szárny (1) Szatmári L. Miklós (3) Szent ügy (17) Szerelem (2) szeretet (21) Szikszay Csaba (2) Szilágyi Imre (2) színek (1) Szobor (2) Szőke Róbert (1) Tanulás (1) terhek (2) Teszt (1) tréner (1) Tréning (1) Tudás (1) tudatos (9) vágyak (8) Vers (5) videó (3) Villámcsődület (1) vonzás törvénye (3) Címkefelhő

Facebook

A vigasztaló Lélekpillangó - mese óvodásoknak

2014.05.24. 14:01 LélekPillangó

Ajándék :) a gyermeknap alkalmából, elsősorban kicsiknek. Olvasd fel ovis - bölcsis gyerekednek, keresztgyerekednek, unokádnak ezt a szép vigasztaló mesét! 
Egy szép napon Mici szeretett volna egy szépséges, színpompás rajzot készíteni, de lekopott és kitört a ceruzái hegye.
Elkopott egészen az a szép, barbie-rózsaszínű, mert azt sokat használta. Kitört a narancssárga mert azzal színezte a napot. Kitört a zöld is, mert azzal meg a fák lombját, a füvet és a virágok szárát szokta rajzolni. Kitört még a kék, meg a citromsárga is, amikor a csillagos eget rajzolta azzal a gyönyörű arcú holddal. Rózsika néni ki is tette a falra azt a képét. Lekopott a piros – a kedvenc színe – és szinte teljesen elhasználta azt a különleges, csillogósan fogó lila cerkát is amit Zsófikától kapott, titokban, az óvodában. Zsófika a legjobb barátnője. 



Felnyalábolta a ceruzás csuprot és először anyához vitte, aki a laptopjával az ölében a kanapén ült: 
- Anyu! Légy szíves, hegyezd ki a cerkáimat! 
- Meg kell írnom ezt a fontos levelet kicsim! Most nem érek rá! Kérd meg apukát! 

A ceruzás csuporral apához ment, aki épp a kertben munkálkodott: 
- Apu! Légy szíves, hegyezd ki a cerkáimat! 
- Végeznem kell a kerttel, hogy a méhecskék és a pillangók tehessék a dolgukat! Kérd meg szépen anyucit! 
- Tőle jövök! Légy szíves hegyezd ki őket! 
- Légy kicsit türelemmel! Nem érek rá! 

Mici bánatosan visszakullogott a ceruzás csuporral a házba. 
- Mindig ez van! – dohogott! – Ők a fontosak, én nem is számítok! Az én rajzom, az talán semmiség? A múltkor is a szemetesben találtam rá arra a szép rajzra, amin annyit fáradtam, hogy apának adhassam! 
Körbenézett a szobájában és meglátta a lepkefogót, amit nagyapától kapott. Felmarkolta gyorsan, kiszaladt vele a kertbe. Dühös mozdulatokkal csapkodott, majd egy apró, hófehér pillangót kezdett üldözni vele, de az sebesen elszállt. 

Aztán egy kék szárnyú pillangót pillantott meg, üldözőbe vette, ám az meg sem várta, hogy a közelébe érjen. Felrepült egészen magasra és átrepült a szomszédos kertbe, ahol rátelepedett egy sárga virágra. 

Utána egy színes pompás, hétszínű pillangót vett űzőbe. Ez a pillangó játszott vele. Már majdnem utolérte, amikor huss, arrább szállt. Incselkedett, tréfált, huncutul bevárta, majd mielőtt elkaphatta volna, újra és újra felrepült. Épp olyan magasra, hogy Mici a hálóval ne tudja elérni. Mintha azt mondta volna, csúfolódó hangon: 
Bibi-bíí, kis Mici! 
Engem nem tudsz elkapni! 

Mici dühös lett! Legszívesebben agyoncsapta volna a szemtelen lepkét! Itt futkos a kertben már mióta és még egyetlen pillangót sem tudott elkapni. Nekitámasztotta a hálót a ribizlibokornak. Felmászott az öreg diófára, amelyiknek az alsó, erős ágán a hintája is lógott, s ahol olyan jól lehetett bújni-rejtőzni és gondolkodni. Na meg búslakodni is.
Mert ha Mici búslakodott akkor is ide ült fel. 
Búslakodott – ahogy anya szokta mondani.
Kummogott – ahogy nagyapa szokta mondani.
Szomorkodott – ahogy apa szokta mondani. 
Az orrát lógatta – ahogy nagymama szokta mondani. 
Szeretetre volt szüksége – ahogy Zsófika szokta érezni. Ő azonban soha nem szokta mondani. Csak odament és megfogta a kezét, és ránézett, azzal a két búzavirágkék szemével, és rámosolygott a cseresznyepiros szájával és játszani hívta. Zsófikával nagyon jó volt játszani. 

Felhúzta a térdeit, átölelte őket a két karjával és Zsófikára gondolt. Meg arra, hogy milyen rossz is Micinek lenni, egyedül a kertben. Egy rajzot sem tud készíteni, mert senki nem hegyezi ki a ceruzái hegyét és ő még nem tudja egyedül. Egy lepkét sem tud megfogni, mert lassú és kicsi hozzá, hogy utolérje őket. Ráadásul a pillangó szemtelen is. Apa és anya nem is érnek rá vele foglalkozni. Egészen elszontyolodott. Búbánatos lett. Magányosnak érezte magát. Icike-picikének érezte magát. Szürkének érezte magát. Szája széle legörbült, majdnem sírt, amikor ...

Hirtelen szokatlan nyugalom és béke szállt a szívére. Olyan érzés volt, mint amikor eső után kisüt a nap és a hétszínű szivárvány átöleli az egész világot! Mici felpillantott és az a csodaszép pillangó, amelyik játszott vele, ott ült a térdén. Épp szemben vele. Olyan hatalmas szemei voltak, mint Zsófikának. Szép, szabályos, kerek szárnyai közül az egyik lila volt, a másik piros, a harmadik zöld, a negyedik sárga, s két csápja pirosas-rózsaszínes árnyalatú.
- Épp, mint a ceruzáim! – gondolta Mici.
Ahogy a diófa ágai közt átszűrődött a fény, megpillantotta a pillangó hátán az aprócska aranyló csillámokat. Szívébe hirtelen beköszöntött a béke. A pillanat, a Pillangó és vele a búbánat is tovaszállt, ahogy anya hangja hívta őt: 

- Micike! Kihegyeztem minden ceruzát! Merre vagy? 
Mici beszaladt a házba. Leült és azonnal lerajzolta a szívek közepébe boldogságot hozó Lélekpillangót. Anya mosolyogva nézte, mellé ült és ő maga is rajzolt egy pillangót egyetlen vonallal. 
- Hogyan kell anya? 
- Nézd! Így Micikém – mutatta anya. 
- Kiszínezhetem? Olyanra mint az a pillangó, aki a diófán a térdemre szállt. Jókedvem lett tőle! 
- Persze, kincsem! Csodálatos lesz! 
Anya kitárta az ablakot, nézte a kertet, apát, ahogy dolgozik, a hintát, ahogy a vén diófáról lóg, és a szívébe nyugalom és béke költözött. Észre sem vette, hogy a hajára egy hét színben pompázó, kecses pillangó ült. 

VAN KEDVED rajzolni? 

Készülnek a rajzok a Lélekpillangó meséhez. Személyesen Galagonya bohóc készíti őket - ő is segít majd abban, hogy sok gyerekhez eljusson a mese! De még titok, hogyan! Erről később mesélünk. 

komment

Címkék: boldogság Mese Misszió Lélekpillangó Jótékonyság

A bejegyzés trackback címe:

https://lelekpillango.blog.hu/api/trackback/id/tr206201379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása