HTML

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel most az ajándék Lélekpillangó meditációért! Fogadd a Lélekpillangó ajándékait, mely harmóniába hozza életed minden lényeges területét, szerelmet, boldogságot, bőséget, és egészséget teremt.

*Vezetéknév:
*Keresztnév:
*E-mail:

Kérem az ajándék LélekPillangó meditációt!

Lélekpillangó Boldogságmozgalom

A LélekPillangó - a boldogsághoz vezető tudás! Trénereink blogja, ami a Lélekpillangó életműdíj szavazóinak, a Lélekpillangó mese olvasóinak, a Lélekpillangó tudáscsomag vásárlóinak és a Lélekpillangó barátainak szól!

Friss topikok

Címkék

alapítvány (6) alázat (1) Antal Béla (1) Anyák napja (1) B (1) B.Nagy Magdolna (10) barátság (3) Barátság (1) Biegelbauer Pál (1) Boér Tamás (1) boldogság (51) Boldogság (27) Boldogságdalok CD (3) Boldogságforrás (1) Boldogságnap (1) Boldog iskolák (1) Boldog Iskolák (1) Bőség (1) Carla Galli (1) Csakra (1) Csáp (1) Császárfa (1) Császárfa haszna (1) Császárfa ültetés (1) Császárfa vásárlás (1) Dal (1) Dalpályázat (1) Darnel Christian (3) Díjátadás (1) Dr.Darnel Christian (1) Dr. Mészáros Ádám (1) Ékszer (1) Életműdíj (7) életút (2) Elmegyilkosság (1) Elvonulás (1) Emlék (1) Everness Weekend (1) Évtervező (1) Évzáró (1) Év tervező (1) ezoexpo (1) facebook (1) félelem (9) Fény ünnepe (1) fesztivál (1) Flashmob (2) fogyás (2) Forradalom (1) Gáll Gregor (1) Gáll Isis (2) Gáspár Katalin (4) Gyógyulás (2) Halász Alexandra (1) Himer Csilla (1) hivatás (1) Hofi Géza (1) Hősök tere (1) Idézetek (1) intuíció (1) Írás (2) Írói pályázat (35) Janikovszky Éva (1) Jótékonyság (7) Kedves küldetés (22) Kokárda (1) komfortzóna (1) kommunikáció (1) Könyv (1) Köszönet nyivlánítás (1) Közösségi sütés (2) Kreutz Zsolt (3) Lánclevél (1) Lélek (21) Lélekpillangó (103) lélekpillangó (3) magány (1) Maharisi Transzcendentális Meditáció (1) Mandala (1) Mátrai Vanda (6) Meditáció (3) Mese (9) Meseműhely (2) mindennapinlp (2) Misszió (7) Mozgalom (2) Müllerné Topor Ágnes (1) Müller Zoltán (1) Művészet (1) Nemeskő (1) (1) Novella (2) Ölelés (2) Önismeret (25) önismeret (5) önkéntesség (1) Öregedés (1) otthon (1) Párkapcsolat (16) pénz (5) Pető Csilla (2) pillangó (1) psyche (1) pszichológia (11) Quantum (1) Repcet (1) siker (9) stressz (3) súlyproblémák (1) Sütemény (1) Szárny (1) Szatmári L. Miklós (3) Szent ügy (17) Szerelem (2) szeretet (21) Szikszay Csaba (2) Szilágyi Imre (2) színek (1) Szobor (2) Szőke Róbert (1) Tanulás (1) terhek (2) Teszt (1) tréner (1) Tréning (1) Tudás (1) tudatos (9) vágyak (8) Vers (5) videó (3) Villámcsődület (1) vonzás törvénye (3) Címkefelhő

Facebook

Mi az én harcom és mi nem az? (Molnár Georgina)

2015.08.29. 09:00 LélekPillangó

Azt hiszem, a boldogság egy élethelyzet, egy tudatállapot, ahová csak a saját döntéseink és képességeink segítségével juthatunk el. Nagyon sokan elérhetetlennek és távolinak tartják, hiszen nem gondolnak bele abba, hogy mindenki a saját boldogságának a kovácsa.

pillango_etelkatol.jpg

Természetesen azzal is tisztában vagyok, hogy nem egyszerű és könnyen elérhető a cél, hiszen minden nap minden percében tudatosan meg kell dolgoznunk azért, hogy képesek legyünk a boldogságra.

S mivel ez egy állandó „harc” ha úgy tetszik, ezért rengeteg dologra szükségünk van az eme tudáshoz vezető úton. Bátorságra, merészségre, eltökéltségre, optimizmusra, céltudatosságra, meditációra, kitartásra, hitre.

Hiszen az életem minden percében megtehetném, hogy engedjek a negatív gondolatoknak, hogy elhiggyem a körülöttem élők kedves tanácsát, hogy „hagyjam, mert úgysem sikerül”, mindezek ellenére mindenkinek magának kell tudnia és éreznie, hogy mit tesz, mit tehet azért, hogy jól és egyre jobban érezze saját magát a bőrében.

A boldogság egészen apró dolgokkal kezdődik: egy mosollyal, egy barátságos gesztussal és egészen az önmagammal való harmóniáig, lelki békéig tart. De idetartozik az is, hogy elfogadjam, hogy amit más rólam, az életstílusomról gondol, az nem az én dolgom, nem az én „harcom”. Ez az ő harca, amely inkább saját magáról szól.

A boldogsághoz még két fogalom kapcsolódik igazán szorosan: az elengedés és a megbocsájtás. Hiszen harmóniára, békére csak ezek elsajátításával válhatok képessé.

  • Az elengedés nem felejtést jelent, csak annyit, hogy ami a múltban történt, azt lezárom. A „lezárom” természetesen valami olyasmit jelenthet az érzések nyelvén, hogy „feldolgoztam, túl vagyok rajta, megtapasztaltam, levontam a megfelelő következtetéseket, ezért tovább tudok lépni, mert tudom, hogy a lelki békém érdekében ezt érdemes tennem”.

  • Ehhez kapcsolódik a megbocsájtás is. Ennél elsöprőbb pozitív erejű érzelem kevés van (talán csak a szerelem és a szeretet múlja felül), egy kicsit egoisztikus érzelemnek is tarthatjuk, hiszen maga a tudat, hogy képesek vagyunk megbocsájtani, örömöt, elégedettséget válhat ki bennünk. És azt is jelenti, hogy képesek vagyunk továbblépni, fejlődni, vagyis egy újabb lépést tettünk meg azon a nehéz és rögös úton, amely önmagunk jobb megismeréséhez és a saját boldogságtudatunk megtalálásához vezet.

Ez a cikk az írói pályázatra érkezett pályamű. Ha tetszik, ha egyetértesz vele, ha szívesen olvasnál a szerzőtől a Lélekpillangó meséje idején is minél többet, akkor oszd meg minél több helyen. Szólj hozzá, kommentáld, mert fontos a biztató, kedves szó minden alkotó embernek. A pályázatra érkezett cikkeket sorban megtalálod a blogon, ahol a szerző neve a cím mögé került!

komment

Címkék: boldogság Lélek Önismeret Írói pályázat

A bejegyzés trackback címe:

https://lelekpillango.blog.hu/api/trackback/id/tr197732426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása