HTML

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel most az ajándék Lélekpillangó meditációért! Fogadd a Lélekpillangó ajándékait, mely harmóniába hozza életed minden lényeges területét, szerelmet, boldogságot, bőséget, és egészséget teremt.

*Vezetéknév:
*Keresztnév:
*E-mail:

Kérem az ajándék LélekPillangó meditációt!

Lélekpillangó Boldogságmozgalom

A LélekPillangó - a boldogsághoz vezető tudás! Trénereink blogja, ami a Lélekpillangó életműdíj szavazóinak, a Lélekpillangó mese olvasóinak, a Lélekpillangó tudáscsomag vásárlóinak és a Lélekpillangó barátainak szól!

Friss topikok

Címkék

alapítvány (6) alázat (1) Antal Béla (1) Anyák napja (1) B (1) B.Nagy Magdolna (10) barátság (3) Barátság (1) Biegelbauer Pál (1) Boér Tamás (1) boldogság (51) Boldogság (27) Boldogságdalok CD (3) Boldogságforrás (1) Boldogságnap (1) Boldog iskolák (1) Boldog Iskolák (1) Bőség (1) Carla Galli (1) Csakra (1) Csáp (1) Császárfa (1) Császárfa haszna (1) Császárfa ültetés (1) Császárfa vásárlás (1) Dal (1) Dalpályázat (1) Darnel Christian (3) Díjátadás (1) Dr.Darnel Christian (1) Dr. Mészáros Ádám (1) Ékszer (1) Életműdíj (7) életút (2) Elmegyilkosság (1) Elvonulás (1) Emlék (1) Everness Weekend (1) Évtervező (1) Évzáró (1) Év tervező (1) ezoexpo (1) facebook (1) félelem (9) Fény ünnepe (1) fesztivál (1) Flashmob (2) fogyás (2) Forradalom (1) Gáll Gregor (1) Gáll Isis (2) Gáspár Katalin (4) Gyógyulás (2) Halász Alexandra (1) Himer Csilla (1) hivatás (1) Hofi Géza (1) Hősök tere (1) Idézetek (1) intuíció (1) Írás (2) Írói pályázat (35) Janikovszky Éva (1) Jótékonyság (7) Kedves küldetés (22) Kokárda (1) komfortzóna (1) kommunikáció (1) Könyv (1) Köszönet nyivlánítás (1) Közösségi sütés (2) Kreutz Zsolt (3) Lánclevél (1) Lélek (21) Lélekpillangó (103) lélekpillangó (3) magány (1) Maharisi Transzcendentális Meditáció (1) Mandala (1) Mátrai Vanda (6) Meditáció (3) Mese (9) Meseműhely (2) mindennapinlp (2) Misszió (7) Mozgalom (2) Müllerné Topor Ágnes (1) Müller Zoltán (1) Művészet (1) Nemeskő (1) (1) Novella (2) Ölelés (2) önismeret (5) Önismeret (25) önkéntesség (1) Öregedés (1) otthon (1) Párkapcsolat (16) pénz (5) Pető Csilla (2) pillangó (1) psyche (1) pszichológia (11) Quantum (1) Repcet (1) siker (9) stressz (3) súlyproblémák (1) Sütemény (1) Szárny (1) Szatmári L. Miklós (3) Szent ügy (17) Szerelem (2) szeretet (21) Szikszay Csaba (2) Szilágyi Imre (2) színek (1) Szobor (2) Szőke Róbert (1) Tanulás (1) terhek (2) Teszt (1) tréner (1) Tréning (1) Tudás (1) tudatos (9) vágyak (8) Vers (5) videó (3) Villámcsődület (1) vonzás törvénye (3) Címkefelhő

Facebook

Miért a harmonikus embereket támadják a legtöbbször? (Gyuricza Bence)

2015.08.19. 09:00 LélekPillangó

Nagyon sok embert a 21. században a negatív gondolatok vezérelnek: „Hú, de irigy vagyok rá(d), hogy neked ilyen sorsod vagy, hogy te gazdag vagy, hogy te elértél idáig: én sosem lennék képes rá!”

Az a probléma, hogy irigységük, fájdalmuk és elveszettségük megfertőzi a többi embert mind a médián, mind egy kisebb közösségeken keresztül. Ez ellen a TANULÁS az egyetlen gyógyír, amely bölcsebbé, érzékenyebbé és biztosabbá tesz.

lepke_teknossel.jpg

Mit értünk tanulás alatt? Két dolgot! 

  • az egyik részről a fizikai tanulást, amely egy anyag, valamilyen materiális dolog elsajátítására vonatkozik;
  • a másik részről a spirituális, a lelki tanulást, amely a belsőből fakad.

A fizikai tanulásra irigyebbek jobban az emberek, hiszen abból jó sok pénzt lehet csinálni, a materializmust ki lehet benne teljesíteni, de ha csak az van a középpontban, akkor a bal agyfélteke teljesen átveszi az irányítást, sivárrá, sötétté teheti életünket.

A spirituális tanulásra nem annyira irigyek azonban az emberek, mert a fényre nem lehet irigynek lenni: ami szép, de nem látszik, azt az emberek nem tudják értékelni: a spiritualitásból lehet nagyon szép várakat építeni lelki szinten, lehet virágozni az Életfa ágain és lehet szeretni a másikat, de egy dolgot nem lehet benne: a Földön élni.

Vajon miért nem lehet a Földön élni csak spiritualitással?

Azért, mivel azért születtünk le, hogy mind fizikailag, mind lelkileg/szellemileg tanuljunk.

Miért nem a mennyben tanulunk?

Egyszerű a válasz: azért, mivel az ember akkor látja meg a fehéret, ha a feketét is megízlelte: szájába veszi a sötét negrót és vattacukorra vágyik.

Megállapíthatjuk tehát, hogy csak a spirituális és a materiális dolgok harmóniájában tudunk tanulni: és ez a harmónia boldogságot eredményez az emberben, mert a transzcendencia(átszellemülés) állapotában olyan entitásokat, energiákat és ingereket kap az ember teste és lelke, amelyben érdemes szeretni.

Miért a harmonikus embereket támadják a legtöbbször?

Csupán azért, mert ha nem támadnák, akkor a támadás elszenvedői nem jönnének rá, hogy negatív dolgokat teremtettek maguknak, a támadók pedig nem jönnének rá arra, hogy nem a szeretetre irigyek, hanem az energiára, amelyet a szeretetből teremtettek az emberek.

Viszont az ilyen támadások között is lehet boldognak lenni: ha egy híd alatt élsz, tudsz a tudásodból kertészként magvakat nevelgetni és a szereteteddel és törődésekkel szép fákat növeszteni belőlük: akkor marad tudatlan az ember, ha nem veszi észre, hogy önön hibájából került oda: mivel nem tanulta meg egy fordulópontnál a leckét és így a boldogság is elveszett az életében.

A megtalált boldogság
A sztereotípiák miatt legtöbben úgy tarthatják, hogy „Persze, de XY párt/ember/gondolat/hatóság/ISTEN stb. miatt jutottam ide!”: NEM!! Tévedésben él ez az ember, mert Isten sosem bántja az embert, hanem meg akarja tanítani a fényre: az más kérdés, hogy néhányan az irigységbe menekülnek, mert könnyebb a másik fájáról a gyümölcsöt lemetszeni, minthogy az ember a saját fájáról szedegesse le az általa nevelt, dédelgetett, védett gyümölcsöt, amely a szeretet.

A szeretetet szereti a sötét oldal, a gonosz leszedni, hiszen a gyűlölet, az üresség a fejekben nagyobb dolgokra képes rövid távon, az egyszerűbb úton, mint a szeretet hosszútávon és a nehezebb úton: a szeretet megtanít boldognak lenni, a másikra figyelni, szerelmesnek lenni, teremteni, hinni, a Teremtőt szolgálni és a teljességet megélni.

A teljességet viszont az ember nem tudja sötétség nélkül megélni: meghal valaki a családban: azonnal el kezdenek az emberek szitkozódni, hogy „Mert ő(egy másik személy) miatta halt meg, ő tehet róla, nem a családtag!”: ez badarság!! Nagyon nagy badarság, hiszen minden ember fent, mielőtt leszületik, megbeszéli az Istennel, mit szeretne a Földön csinálni: ahhoz tartja valamilyen szinten magát, de ott van a SZABAD AKARAT!!!! A szabad akarat olyan, mint egy kacs a szőlőn: Isten mindenkinek adott a kertjében egy karót és egy életet egy szőlőtőke személyében: az embertől függ, hogy a karóra támaszkodik a szeretet jegyében és felnő a mennyekbe vagy a Földön a materializmusban elmélyedve görnyedt, elhagyatott, megüresedett lesz: az érdekemberek persze, hogy kihasználják az embert: mivel csak a materializmusban élnek.

A spirituális emberek persze, hogy égiek égijét híresztelik, hogy térjen meg az ember, mert a spiritualitásban élnek. Az embernek mégis a kettő között kell harmóniát teremtenie: hogy a mennyekbe tudjon nőni fokozatosan a Földről.

Azért fontos ez, mivel egy materialista ember képes feljebb lépni szintenként, de egy magas szinten lévő tanító/”mester” lehet, hogy már csak lefelé tud nőni, hiszen nem fokozatosan nőtt: nem tapasztalta meg a dolgok jó és rossz oldalát, hanem egyik napról a másikra próféta lett, aki a szeretet által nyerhető tapasztalatot/tudást az ördöggel pótolta.

Ez azt jelenti, hogy a tudás hatalom, de aki ráismer a hatalmára és visszaél vele, lekerül a porba: ha nem türelmes és nem szűri ki, kinek szabad segíteni, ki segíthet, az előbb-utóbb a kígyóval kerül szembe: akkor a boldogság megszűnik, a pénz dominál és a tudás irigységgé válik: „Én CSAK egy tanító vagyok, másnak olyan sok a pénze, ÉN IS AKAROK!”

Nem véletlenül kifejező a magyar nyelv: SZERET-NÉK és A-KAROK: a „szeretnék”-ben benne van az intelligencia, az alázat, a szeretet és a boldogság, hogy türelmes vagyok az Istennel és társaimmal szemben, megteszek mindent, amit lehet, kérek a fenti mannából; az „akarok”-ban benne van az A, mint az ÉN, az egoizmus jelzője, és a karok, amelyek nem éppen emelik az embert, hanem lehúzzák: tehát amint az egoizmus fekete kacsa nő ki szőlőtőkénkből, hátráltatjuk magunkat a fejlődésben, a tanulásban és mind lelkileg, mind a valóságban buták maradunk.

Összefoglalva: az ember holtáig tanul, de nem mindegy, hogy az egyensúlyban, a fehérben és az egységben vagy a sötétségben, az elnyomatásban és a fejetlenségben.

Ezért fontos, hogy TE IS TANULJ:

  • mindenkitől
  • a hibáidból
  • mások szeretetéből
  • másnak a hibáiból
  • Istentől
  • a természettől
  • Szűz Máriától
  • Teréz Anyától
  • Buddhától
  • Böjte Csabától
  • anyukádtól
  • a Lélekpillangótól
  • az angyaloktól
  • a tiszta segítőktől
  • Szepes Máriától
  • minden tiszta embertől
  • és legvégül a földi dolgokból, amelyek alakítják valamilyen módon a harmóniádat.

 

Ez a cikk az írói pályázatra érkezett pályamű. Ha tetszik, ha egyetértesz vele, ha szívesen olvasnál a szerzőtől a Lélekpillangó meséje idején is minél többet, akkor oszd meg minél több helyen. Szólj hozzá, kommentáld, mert fontos a biztató, kedves szó minden alkotó embernek. A pályázatra érkezett cikkeket sorban megtalálod a blogon, ahol a szerző neve a cím mögé került! 

komment

Címkék: boldogság Lélekpillangó Írói pályázat

A bejegyzés trackback címe:

https://lelekpillango.blog.hu/api/trackback/id/tr437708218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása