HTML

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel most az ajándék Lélekpillangó meditációért! Fogadd a Lélekpillangó ajándékait, mely harmóniába hozza életed minden lényeges területét, szerelmet, boldogságot, bőséget, és egészséget teremt.

*Vezetéknév:
*Keresztnév:
*E-mail:

Kérem az ajándék LélekPillangó meditációt!

Lélekpillangó Boldogságmozgalom

A LélekPillangó - a boldogsághoz vezető tudás! Trénereink blogja, ami a Lélekpillangó életműdíj szavazóinak, a Lélekpillangó mese olvasóinak, a Lélekpillangó tudáscsomag vásárlóinak és a Lélekpillangó barátainak szól!

Friss topikok

Címkék

alapítvány (6) alázat (1) Antal Béla (1) Anyák napja (1) B (1) B.Nagy Magdolna (10) barátság (3) Barátság (1) Biegelbauer Pál (1) Boér Tamás (1) Boldogság (27) boldogság (51) Boldogságdalok CD (3) Boldogságforrás (1) Boldogságnap (1) Boldog iskolák (1) Boldog Iskolák (1) Bőség (1) Carla Galli (1) Csakra (1) Csáp (1) Császárfa (1) Császárfa haszna (1) Császárfa ültetés (1) Császárfa vásárlás (1) Dal (1) Dalpályázat (1) Darnel Christian (3) Díjátadás (1) Dr.Darnel Christian (1) Dr. Mészáros Ádám (1) Ékszer (1) Életműdíj (7) életút (2) Elmegyilkosság (1) Elvonulás (1) Emlék (1) Everness Weekend (1) Évtervező (1) Évzáró (1) Év tervező (1) ezoexpo (1) facebook (1) félelem (9) Fény ünnepe (1) fesztivál (1) Flashmob (2) fogyás (2) Forradalom (1) Gáll Gregor (1) Gáll Isis (2) Gáspár Katalin (4) Gyógyulás (2) Halász Alexandra (1) Himer Csilla (1) hivatás (1) Hofi Géza (1) Hősök tere (1) Idézetek (1) intuíció (1) Írás (2) Írói pályázat (35) Janikovszky Éva (1) Jótékonyság (7) Kedves küldetés (22) Kokárda (1) komfortzóna (1) kommunikáció (1) Könyv (1) Köszönet nyivlánítás (1) Közösségi sütés (2) Kreutz Zsolt (3) Lánclevél (1) Lélek (21) Lélekpillangó (103) lélekpillangó (3) magány (1) Maharisi Transzcendentális Meditáció (1) Mandala (1) Mátrai Vanda (6) Meditáció (3) Mese (9) Meseműhely (2) mindennapinlp (2) Misszió (7) Mozgalom (2) Müllerné Topor Ágnes (1) Müller Zoltán (1) Művészet (1) Nemeskő (1) (1) Novella (2) Ölelés (2) önismeret (5) Önismeret (25) önkéntesség (1) Öregedés (1) otthon (1) Párkapcsolat (16) pénz (5) Pető Csilla (2) pillangó (1) psyche (1) pszichológia (11) Quantum (1) Repcet (1) siker (9) stressz (3) súlyproblémák (1) Sütemény (1) Szárny (1) Szatmári L. Miklós (3) Szent ügy (17) Szerelem (2) szeretet (21) Szikszay Csaba (2) Szilágyi Imre (2) színek (1) Szobor (2) Szőke Róbert (1) Tanulás (1) terhek (2) Teszt (1) tréner (1) Tréning (1) Tudás (1) tudatos (9) vágyak (8) Vers (5) videó (3) Villámcsődület (1) vonzás törvénye (3) Címkefelhő

Facebook

Megnyílás...

2014.07.08. 10:00 Lélek_Pillangó

Megnyílás, amit pontosan úgy értelmezel, ahogyan azt jónak látod. Megnyílik az ajtó, a virág, a természet meg mondjuk Te. Én főleg az utóbbira gondoltam, mert a virág és a természet úgyis megnyílik magától, az ajtó meg a francot se érdekli.

pillango_dal_dorko_laszlo.jpg



Az igazság az, hogy egyedül örülni nagyon szomorú dolog. Hiába történik valami szuper jó, ha nem tudod kinek elmondani, akkor talán nem is olyan jó az a dolog. Ha valaminek nagyon megörülsz, alig várod, hogy elmondd valakinek. Ez persze teljesen logikus, ha elmondod, akkor majd látod a többieken, hogy mennyire örülnek ők is, vagy mennyire mérgesek, de az is neked lesz jó, mert látod, hogy igenis nagyszerű az a dolog, hogy velem ilyen dolgok történnek. És nem csak örülni nem jó egyedül, hanem szenvedi sem. Míg a csendben örülés néha lehet megoldás (röhögök a markomba), de a csendben szenvedés kifejezetten fárasztó, sőt idegesítő szokás. Ha valami fájdalmunk van, például ha valaki bántott, becsapott, figyelmetlen volt, levegőnek nézett, azt mondta, hogy kövérek vagyunk vagy hasonlók, az nagyon bántó, sőt elszomorító és igazságtalan, de ha valakinek elmondjuk, akkor valahogy már ő is osztozik a fájdalmunkban, és úgy sokkal könnyebb elviselni.

Mégis sokan kifejlesztik magukban a teljes hírzárlat képességét, és sokkal több mindent tartanak bent, mint amit kiadnak. Egyedül örülnek és sírnak, mert nem akarják másnak elmondani, azért mert

mindennapinlp.jpg


- úgysem érdekli őket
- úgyis tudom, mit mondanának
- nincs is kedvem senkivel se beszélni
- úgysem tudnának segíteni
- úgysem értenék meg
- hagyjál békén
És hasonló kifogások.

Hát akkor teljesen direkt módon legyen az a feladatod, hogy igenis megosztod a gondolataid. Elmondod. Beszélj valakinek azokról a dolgokról, amik neked fontosak vagy érdekesek.

A megvalósítás módja igen változatos lehet. Néhány tipp:
- Menj el sörözni, kávézni egy régi barátoddal.
- Hívd fel egy régi barátodat, kérdezd meg, mi van vele.
- Beszélgess a szobatársaddal, a gyerekeddel, a pároddal, a nagyival, a postással, vagy bárki mással.
- Írd le levélben, küldd el e-mailben.
- Írj blogot!
- Oszd meg az interneten, amit gondolsz!

Természetesen nem várhatod el, hogy mindenki csak Rád figyeljen. A személyes párbeszédben a pár beszél, nem csak az egyik fél, tehát hallgasd meg a másikat, és aztán Te is beszélj. A blogírásnál ez nem mindig így van, ha akarnak, hozzászólnak, ha nem, hát nem.

Próbáld ki, milyen az, amikor megosztasz valamit, ami foglalkoztat. Lehet, Te eleve ilyen nyitott és közlékeny vagy. Akkor Neked ez könnyen megy. Ha inkább magadba zárkózottan éldegélsz, akkor most nyílj meg, vedd észre, hogy mások is vannak körülötted, és akkor fognak megismerni, ha információt adsz magadról, és elmondod végre, mi van Veled.

Nos, mi van Veled?

Szűcs Tibor

 

 

komment

Címkék: tudatos Lélekpillangó Önismeret mindennapinlp

A bejegyzés trackback címe:

https://lelekpillango.blog.hu/api/trackback/id/tr926398011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása