HTML

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel most az ajándék Lélekpillangó meditációért! Fogadd a Lélekpillangó ajándékait, mely harmóniába hozza életed minden lényeges területét, szerelmet, boldogságot, bőséget, és egészséget teremt.

*Vezetéknév:
*Keresztnév:
*E-mail:

Kérem az ajándék LélekPillangó meditációt!

Lélekpillangó Boldogságmozgalom

A LélekPillangó - a boldogsághoz vezető tudás! Trénereink blogja, ami a Lélekpillangó életműdíj szavazóinak, a Lélekpillangó mese olvasóinak, a Lélekpillangó tudáscsomag vásárlóinak és a Lélekpillangó barátainak szól!

Friss topikok

Címkék

alapítvány (6) alázat (1) Antal Béla (1) Anyák napja (1) B (1) B.Nagy Magdolna (10) Barátság (1) barátság (3) Biegelbauer Pál (1) Boér Tamás (1) boldogság (51) Boldogság (27) Boldogságdalok CD (3) Boldogságforrás (1) Boldogságnap (1) Boldog iskolák (1) Boldog Iskolák (1) Bőség (1) Carla Galli (1) Csakra (1) Csáp (1) Császárfa (1) Császárfa haszna (1) Császárfa ültetés (1) Császárfa vásárlás (1) Dal (1) Dalpályázat (1) Darnel Christian (3) Díjátadás (1) Dr.Darnel Christian (1) Dr. Mészáros Ádám (1) Ékszer (1) Életműdíj (7) életút (2) Elmegyilkosság (1) Elvonulás (1) Emlék (1) Everness Weekend (1) Évtervező (1) Évzáró (1) Év tervező (1) ezoexpo (1) facebook (1) félelem (9) Fény ünnepe (1) fesztivál (1) Flashmob (2) fogyás (2) Forradalom (1) Gáll Gregor (1) Gáll Isis (2) Gáspár Katalin (4) Gyógyulás (2) Halász Alexandra (1) Himer Csilla (1) hivatás (1) Hofi Géza (1) Hősök tere (1) Idézetek (1) intuíció (1) Írás (2) Írói pályázat (35) Janikovszky Éva (1) Jótékonyság (7) Kedves küldetés (22) Kokárda (1) komfortzóna (1) kommunikáció (1) Könyv (1) Köszönet nyivlánítás (1) Közösségi sütés (2) Kreutz Zsolt (3) Lánclevél (1) Lélek (21) Lélekpillangó (103) lélekpillangó (3) magány (1) Maharisi Transzcendentális Meditáció (1) Mandala (1) Mátrai Vanda (6) Meditáció (3) Mese (9) Meseműhely (2) mindennapinlp (2) Misszió (7) Mozgalom (2) Müllerné Topor Ágnes (1) Müller Zoltán (1) Művészet (1) Nemeskő (1) (1) Novella (2) Ölelés (2) önismeret (5) Önismeret (25) önkéntesség (1) Öregedés (1) otthon (1) Párkapcsolat (16) pénz (5) Pető Csilla (2) pillangó (1) psyche (1) pszichológia (11) Quantum (1) Repcet (1) siker (9) stressz (3) súlyproblémák (1) Sütemény (1) Szárny (1) Szatmári L. Miklós (3) Szent ügy (17) Szerelem (2) szeretet (21) Szikszay Csaba (2) Szilágyi Imre (2) színek (1) Szobor (2) Szőke Róbert (1) Tanulás (1) terhek (2) Teszt (1) tréner (1) Tréning (1) Tudás (1) tudatos (9) vágyak (8) Vers (5) videó (3) Villámcsődület (1) vonzás törvénye (3) Címkefelhő

Facebook

Ők az optimizmus legnagyobb ellenségei... 

2014.02.25. 10:00 Lélek_Pillangó

Az optimizmus legnagyobb ellenségei... 

... nem feltétlenül a pesszimista emberek. Azok nem biztos, hogy eltántorítanak a pozitív gondolkodástól. 

751_269036389889215_1462581380_n.jpg

 Van ennél sokkal veszélyesebb, látszólag ártalmatlannak tűnő támadás.


Hozzád közelálló pesszimista emberek. Leginkább akkor veszélyesek rád nézve, ha még csak most indultál el az optimizmus rögös útján. Ha még csak a szárnyaidat próbálgatod.

Vajon miért van ez így?

Hadd magyarázzam meg! Részünkről a hozzánk közelállókat rá szeretnénk bírni arra, hogy lássák be és próbálják ki, hogy mennyire jó út a pozitív gondolkodás.

Ne felejtsd el, hogy a pozitív gondolkodás megegyezik a felelősségvállalással. Hiszen mindkettő azt jelenti, hogy amennyire rajtunk múlik, optimistán állunk a dolgokhoz, és igyekszünk azokból a legjobbat kihozni, de ha nincs elég befolyásunk rá, akkor felelősen igyekszünk elfogadni azt.

Ennél lényegesen szélesebb és "könnyebben" járható út, ha elhárítjuk a felelősséget, és ha a dolgok rosszabbul alakulnak, külső tényezőket okolunk miatta. A kormányra, a szomszédra, a főnökünkre, a "sok idiótára", akikkel dolgunk van, de hogyha "profik vagyunk", sokkal magasabb szintű dolgokra, a sorsra, és a balszerencsére is foghatjuk az egészet.

Hidd el, a legtöbb ember ezt az utat járja. Panaszkodik sorsa elrontójára, és ezzel menti a saját bőrét. Most kemény szavak jönnek, csak akkor olvass tovább, ha fel vagy készülve rá!!!

Hát, jó! Én szóltam... Magadra vess, ha tovább olvasol...

Ha a legtöbb ember ezt az utat járja, akkor nem kell a kombinatorika megkoronázott királyának lenned ahhoz, hogy belásd: a Te barátaid, rokonaid, ismerőseid között is akadhat ilyen. Eltolják maguktól a felelősséget, és a szerencsére bízzák az életük jobbítását.

Oké. Itt vagyok... Dobhatod a köveket...

Nézzük akkor tovább! Ott tartottunk, hogy Te azt szeretnéd, hogy a környezeted is pozitívabb, felelősségvállalóbb legyen, és elkezded őket fűzni, hogy merjenek célokat kitűzni, nagyban gondolkodni, és megvalósítani az álmaikat. Ők azonban, valószínűleg jóindulatból, hogy ne kergess hiú ábrándokat, vissza akarnak Téged rángatni a "valóság" talajára.

kreutz kez1.jpg

Ha nincs sziklaszilárd hited, akkor úgy fogsz járni, mint a kevésbé jó úszó. Veszélyt jelent Rád minden, ami Nálad mélyebben van. Az áramlatok, a hínár vagy egy fuldokló. Nem Te fogod őt kimenteni, hanem ő fog lehúzni Téged a mélybe. 

Hadd legyen egy javaslatom! Ne téríts! Csak azokat lehet megmenteni, akik megérettek rá.
A többieket hagyd! Tudom, hogy az ismerőseidet szeretnéd leginkább "megmenteni", de hidd el, a mostani szavaid még hatástalanok lesznek. Ha látják Rajtad, hogy hosszabb távon is kitartasz, és boldogabb életet élsz, akkor majd a példamutatásod meg fogja győzni őket.


Ha épp ebben a cipőben jársz, akkor foglalkozz inkább a saját megerősödéseddel! Olvass, hallgass, nézz olyan irodalmat, filmeket, hanganyagokat, amelyek lelki táplálékot jelentenek Számodra! És legfőképp a pozitív emberek társaságát keresd!

Akik pedig még nem érettek meg a felelősség elvállalására, fogadd el. Dobj nekik energiát, suttogj el egy mantrát értük, de hagyd őket. Ha eljön az ideje, jelentkezni fognak.

Egyszer azt mondta nekem egy nagyon bölcs ember: olyan leszel 5 év múlva, amilyen könyveket olvasol és amilyen emberekkel érintkezel! Ha látnád a könyvespolcomat, rögtön tudnád, hogy megfogadtam a tanácsát... ;)

Barátsággal:

Kreutz Zsolt
értékesítési tréner
A Sales Control alapítója
www.profiertekesites.hu


Lélekpillangó - Kreutz Zsolt.2.jpg

A Lélekpillagó barátja a kezdetek óta. Kreutz Zsolt azt vallja, hogy bármilyen szakmában tevékenykedünk is, csak akkor lehetünk sikeresek, ha folyamatosa tanulunk, mert ez biztosítja a fejlődést, a lélek fejlődését, hogy szárnyalhasson, mint a Lélekpillangó!

komment

Címkék: tréner Lélekpillangó Kreutz Zsolt

A bejegyzés trackback címe:

https://lelekpillango.blog.hu/api/trackback/id/tr125807546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása