HTML

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel most az ajándék Lélekpillangó meditációért! Fogadd a Lélekpillangó ajándékait, mely harmóniába hozza életed minden lényeges területét, szerelmet, boldogságot, bőséget, és egészséget teremt.

*Vezetéknév:
*Keresztnév:
*E-mail:

Kérem az ajándék LélekPillangó meditációt!

Lélekpillangó Boldogságmozgalom

A LélekPillangó - a boldogsághoz vezető tudás! Trénereink blogja, ami a Lélekpillangó életműdíj szavazóinak, a Lélekpillangó mese olvasóinak, a Lélekpillangó tudáscsomag vásárlóinak és a Lélekpillangó barátainak szól!

Friss topikok

Címkék

alapítvány (6) alázat (1) Antal Béla (1) Anyák napja (1) B (1) B.Nagy Magdolna (10) barátság (3) Barátság (1) Biegelbauer Pál (1) Boér Tamás (1) boldogság (51) Boldogság (27) Boldogságdalok CD (3) Boldogságforrás (1) Boldogságnap (1) Boldog iskolák (1) Boldog Iskolák (1) Bőség (1) Carla Galli (1) Csakra (1) Csáp (1) Császárfa (1) Császárfa haszna (1) Császárfa ültetés (1) Császárfa vásárlás (1) Dal (1) Dalpályázat (1) Darnel Christian (3) Díjátadás (1) Dr.Darnel Christian (1) Dr. Mészáros Ádám (1) Ékszer (1) Életműdíj (7) életút (2) Elmegyilkosság (1) Elvonulás (1) Emlék (1) Everness Weekend (1) Évtervező (1) Évzáró (1) Év tervező (1) ezoexpo (1) facebook (1) félelem (9) Fény ünnepe (1) fesztivál (1) Flashmob (2) fogyás (2) Forradalom (1) Gáll Gregor (1) Gáll Isis (2) Gáspár Katalin (4) Gyógyulás (2) Halász Alexandra (1) Himer Csilla (1) hivatás (1) Hofi Géza (1) Hősök tere (1) Idézetek (1) intuíció (1) Írás (2) Írói pályázat (35) Janikovszky Éva (1) Jótékonyság (7) Kedves küldetés (22) Kokárda (1) komfortzóna (1) kommunikáció (1) Könyv (1) Köszönet nyivlánítás (1) Közösségi sütés (2) Kreutz Zsolt (3) Lánclevél (1) Lélek (21) Lélekpillangó (103) lélekpillangó (3) magány (1) Maharisi Transzcendentális Meditáció (1) Mandala (1) Mátrai Vanda (6) Meditáció (3) Mese (9) Meseműhely (2) mindennapinlp (2) Misszió (7) Mozgalom (2) Müllerné Topor Ágnes (1) Müller Zoltán (1) Művészet (1) Nemeskő (1) (1) Novella (2) Ölelés (2) önismeret (5) Önismeret (25) önkéntesség (1) Öregedés (1) otthon (1) Párkapcsolat (16) pénz (5) Pető Csilla (2) pillangó (1) psyche (1) pszichológia (11) Quantum (1) Repcet (1) siker (9) stressz (3) súlyproblémák (1) Sütemény (1) Szárny (1) Szatmári L. Miklós (3) Szent ügy (17) Szerelem (2) szeretet (21) Szikszay Csaba (2) Szilágyi Imre (2) színek (1) Szobor (2) Szőke Róbert (1) Tanulás (1) terhek (2) Teszt (1) tréner (1) Tréning (1) Tudás (1) tudatos (9) vágyak (8) Vers (5) videó (3) Villámcsődület (1) vonzás törvénye (3) Címkefelhő

Facebook

Ha boldog akarsz lenni, az leszel (Kucska Nikolett)

2015.09.05. 09:00 LélekPillangó

Minden ember legfőbb célja az, hogy megélje az igazi boldogságot, ezért születik le a Földre. Az emberek nagy része keresi-kutatja a boldogságot, de pont ezzel a görcsösséggel állnak a boldogságkeresés útjába, mert amíg valamit görcsösen akarsz, nem tapasztalhatod meg. A boldogságot képtelen vagy addig megtapasztalni, amíg görcsösen akarod azt. Hiszen a boldogság egy olyan állapot, amikor szabadnak könnyűnek érzed magad. Az emberek többsége fut a pénz után, jobb munka, jobb párkapcsolat, jobb életkörülmények után, de amíg nem ébred rá arra, hogy a boldogság benne van, és csak ő tud igazi boldogságot teremteni, addig nem lehet igazán boldog.

pillango.jpg

A boldogság belülről jön

A boldogságot nem kell keresned. A boldogság benned van.
Fogadd el az életed olyannak, amilyen, ne harcolj ellene. Tedd azt, ami örömöt okoz. Élvezd az életet. Lágy hálás, építkezz belülről. A boldogság soha nem külső körülményekből függ, a boldogság benned van. Légy hálás az élet apró örömeiért és a boldogság rád fog találni, akkor, amikor már nem keresed görcsösen. Amikor képes vagy tökéletesen megélni a jelen pillanatot. Akkor, amikor ráébredsz, hogy te vagy önmagad számára a legjobb társaság. Akkor, amikor hiába vagy egyedül, nem érzed magad magányosnak. Amikor rájöttél, hogy milyen céllal születtél le a Földre. Amikor már nem egy másik embertől várod a boldogságot, hanem önmagadtól. Amikor teljes egésznek érzed önmagad. Amikor megtapasztalod, hogy a boldogság forrása benned van. Amikor kezd, rádtalálni a boldogság akkor tudod, hogy úgy vagy tökéletes, ahogy vagy. Amikor a hibáiddal együtt képes vagy szeretni és elfogadni önmagad.

Csak te vagy rá képes ...
Az teljesen rendben van, ha valami nem tetszik és változtatni szeretnél rajta, de el kell fogadnod jelenlegi helyzetedet, és tudnod kell, hogy csak te vagy képes változtatni rajta. A boldogság elérése minden ember célja, ezért akarunk több pénzt, jobb párkapcsolatot, több barátot, jobb munkát, jobb életkörülményeket. Egész életünk során mindig vágyunk valami másra, valami újra, és mindezt azért, hogy végre megtapasztalhassuk az igazi boldogságot. De ezzel a felfogással sohase leszünk igazán boldogok. Hiszen mindig vágyunk valamire, valakire vagy más tapasztalatokat szeretnénk szerezni. Ilyenkor nyilvánulnak meg az ilyen jellegű mondatok, hogy majd akkor boldog leszek, ha….Ezek a személyek a boldogságot mindig egy jövőbeli állapotba helyettesítik be. De a boldogságot csak a jelen pillanatban tudod megtapasztalni. Hiszen csak akkor tudod megélni a boldogságot, amikor tökéletesen jelen vagy. Amikor képes vagy örülni az élet legapróbb dolgainak. Mivel minden megtapasztalásunk célja a boldogság elérése, ezért boldogságot kell éreznünk, akkor is, amikor még a vágyott dolgok nem valósultak meg.

Te vagy életed irányítója
Kiemelkedő életet teremthetsz magadnak, ha hajlandó vagy megfizetni az árát. Ami nem működik gyorsan, de megéri a befektetett energiát. Csak te tudod megváltoztatni az életed. Tudatosan kell állnod az élethez. Amint másként kezdesz gondolkodni sokkal jobban, fogod magad érezni, még ha a körülményeid azonnal nem is változnak. Amint belülről változol, megváltozik az, amit látsz a fizikai világban. Mert ez által látásodat a kellemes, biztató, örömteli dolgokra fókuszálod.

Azért születtél erre a földre, hogy boldog legyél
A napjaink meg vannak számlálva. Kötelességed ebben az életben, hogy megtaláld a boldogságot és folyamatosan fent tud tartani. Nem szabad úgy hozzáállni, hogy a boldogságot, csak a kiváltságos emberek érdemlik meg. A boldogság mindenki számára elérhető. Amint a pozitív dolgokra fókuszálsz azt is fogod megtapasztalni. A sikeres élet csak raktad múlik. Nincs olyan hogy szerencsés ember, az univerzum az ok okozat törvénye szerint működik. Minden mindennel összefügg, ha hajlandó vagy megtenni az erőfeszítéseket, az eredmény is meg fog jelenni. Türelmesnek kell lenned.

Végezetül felsorolok néhány lépést, amely segíthet abban, hogy boldogabb életet élhess:

 1. Találd meg az életcélodat, életküldetésedet
  Minden ember egy egyéniség, egyedi és megismételhetetlen. Mindenki céllal születik le a Földre. Ha igazán boldog akarsz lenni, kötelességed, hogy megtaláld, hogy mi az életküldetésed,hogy mire születtél. Ha nem találod, addig keresd, amíg nem lelsz rá. Gondold végig, mit szeretsz csinálni, mi okoz örömöt, csináld azt, ami boldogsággal tölt el, és az életcélod rád fog találni


 2. Légy hálás
  Minden reggel vagy este írj össze 10 dolgot, amiért hálás lehetsz. Nem kell nagy dolgokra gondolnod, elég apró dolgokat feljegyezned és hálát adnod érte. Hálát adhatsz a friss kávéért, napsütésért, hogy segítettél egy idegen embernek, hogy valaki rádmosolygott, segítettél egy idegen embernek. Hálás lehetsz egészségedért. Ha nem tudnál semmiért hálát adni, akkor adj azért hálát, hogy reggel kinyílott a szemed.


 3. Örömlista
  Írd össze azokat a dolgokat, amelyek örömmel töltenek el. Ezeket a dolgokat csináld minél többször.

 4.  Célok
  Írd le a 10 legfontosabb célodat, minden reggel ébredés után. Döntsd el, hogy jelenleg mi a 10 legfontosabb célod. Jelen időben fogalmazd meg céljaidat, mintha már elérted volna, érezd át az örömöt, a hálát, mintha már tiéd lenne. (Például: Nagy boldogsággal tölt el, hogy teljesen egészséges vagyok) Ezáltal, hogy minden reggel foglalkozol céljaiddal a tudatalattid is egyre jobban elkezd vele foglalkozni, új ötleteid támadnak, a körülményeid megváltoznak, abba az irányba, amire vágysz. Hirtelen új lehetőségek, emberek fognak felbukkanni az életedbe.


 5.  Szeresd és fogadd el magad olyannak amilyen vagy
  Önmagaddal kell leélned az egész életed. Ezen nem tudsz változtatni. Nem lenne egyszerűbb végre megszeretned és elfogadnod önmagad? Amíg magadat nem vagy képes igazán szeretni mást se fogsz igazán. Amíg nem szereted magad igazán, hogy várhatod el, hogy ezt más megtegye helyetted.

Egy igen hatásos gyakorlat, ha naponta minimum 100x mondogatod, hogy:”szeretem magam”, bármikor, amikor eszedbe jut.

Néhány napja a Hivatásos Múzsa kérdezte a Lélekpillangó barátaitól a facebookon: "Hogyha megkérnének, hogy sorolj fel mindent, amit szeretsz, mennyi idő lenne, míg magadat is említenéd?" Ha legalább valahol rajta vagy a listádon, már jó úton jársz! 

 

Ez a cikk az írói pályázatra érkezett pályamű. Ha tetszik, ha egyetértesz vele, ha szívesen olvasnál a szerzőtől a Lélekpillangó meséje idején is minél többet, akkor oszd meg minél több helyen. Szólj hozzá, kommentáld, mert fontos a biztató, kedves szó minden alkotó embernek. A pályázatra érkezett cikkeket sorban megtalálod a blogon, ahol a szerző neve a cím mögé került!

komment

Címkék: boldogság pszichológia Írói pályázat

A bejegyzés trackback címe:

https://lelekpillango.blog.hu/api/trackback/id/tr517737402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.