HTML

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel most az ajándék Lélekpillangó meditációért! Fogadd a Lélekpillangó ajándékait, mely harmóniába hozza életed minden lényeges területét, szerelmet, boldogságot, bőséget, és egészséget teremt.

*Vezetéknév:
*Keresztnév:
*E-mail:

Kérem az ajándék LélekPillangó meditációt!

Lélekpillangó Boldogságmozgalom

A LélekPillangó - a boldogsághoz vezető tudás! Trénereink blogja, ami a Lélekpillangó életműdíj szavazóinak, a Lélekpillangó mese olvasóinak, a Lélekpillangó tudáscsomag vásárlóinak és a Lélekpillangó barátainak szól!

Friss topikok

Címkék

alapítvány (6) alázat (1) Antal Béla (1) Anyák napja (1) B (1) B.Nagy Magdolna (10) barátság (3) Barátság (1) Biegelbauer Pál (1) Boér Tamás (1) Boldogság (27) boldogság (51) Boldogságdalok CD (3) Boldogságforrás (1) Boldogságnap (1) Boldog iskolák (1) Boldog Iskolák (1) Bőség (1) Carla Galli (1) Csakra (1) Csáp (1) Császárfa (1) Császárfa haszna (1) Császárfa ültetés (1) Császárfa vásárlás (1) Dal (1) Dalpályázat (1) Darnel Christian (3) Díjátadás (1) Dr.Darnel Christian (1) Dr. Mészáros Ádám (1) Ékszer (1) Életműdíj (7) életút (2) Elmegyilkosság (1) Elvonulás (1) Emlék (1) Everness Weekend (1) Évtervező (1) Évzáró (1) Év tervező (1) ezoexpo (1) facebook (1) félelem (9) Fény ünnepe (1) fesztivál (1) Flashmob (2) fogyás (2) Forradalom (1) Gáll Gregor (1) Gáll Isis (2) Gáspár Katalin (4) Gyógyulás (2) Halász Alexandra (1) Himer Csilla (1) hivatás (1) Hofi Géza (1) Hősök tere (1) Idézetek (1) intuíció (1) Írás (2) Írói pályázat (35) Janikovszky Éva (1) Jótékonyság (7) Kedves küldetés (22) Kokárda (1) komfortzóna (1) kommunikáció (1) Könyv (1) Köszönet nyivlánítás (1) Közösségi sütés (2) Kreutz Zsolt (3) Lánclevél (1) Lélek (21) Lélekpillangó (103) lélekpillangó (3) magány (1) Maharisi Transzcendentális Meditáció (1) Mandala (1) Mátrai Vanda (6) Meditáció (3) Mese (9) Meseműhely (2) mindennapinlp (2) Misszió (7) Mozgalom (2) Müllerné Topor Ágnes (1) Müller Zoltán (1) Művészet (1) Nemeskő (1) (1) Novella (2) Ölelés (2) önismeret (5) Önismeret (25) önkéntesség (1) Öregedés (1) otthon (1) Párkapcsolat (16) pénz (5) Pető Csilla (2) pillangó (1) psyche (1) pszichológia (11) Quantum (1) Repcet (1) siker (9) stressz (3) súlyproblémák (1) Sütemény (1) Szárny (1) Szatmári L. Miklós (3) Szent ügy (17) Szerelem (2) szeretet (21) Szikszay Csaba (2) Szilágyi Imre (2) színek (1) Szobor (2) Szőke Róbert (1) Tanulás (1) terhek (2) Teszt (1) tréner (1) Tréning (1) Tudás (1) tudatos (9) vágyak (8) Vers (5) videó (3) Villámcsődület (1) vonzás törvénye (3) Címkefelhő

Facebook

A LélekPillangó meséje olvasói szemmel

2015.02.17. 10:00 Lélek_Pillangó

A LélekPillangó alapítói Gáspár Katalin és Szilágyi Imre 2011-ben elhatározták, hogy összefognak és elindítanak egy mozgalmat az emberi boldogságért. Így született meg a LélekPillangó, melynek része a naponta e-mailen érkező folytatásos, részenként 3 perces mese, mely mindig karácsonytól-húsvétig tart.

A cselekmény több szálon megy, de a szálak mindig összefutnak.


kovesd_a_lelekpillango_varazslatos_atvaltozasat468x60.png

Szabó Eszter vagyok, a mese régi olvasója és ebben az évben a meseíró csoport egyik tagja. 

Kulcsszereplők:

  • Az Atya, ki mindig hiteles és józan gondolkodású, elfogadó és megértő.

  • A Nővér, kinek az ölelése gyógyít. Gyermekosztályon dolgozik. De lehet már nem sokáig…vajon mi fog történni?

  • A Főnök, az én személyes kedvencem. Meglehetősen jó pasi, bár hozzám kicsit idős.  Igazi mentor, katalizátor szereplő, kiváló üzletember, imádja a feleségét, Rékát.

  • Elmíra, a másik kedvencem, és párja Daniel. Jó emberek, kiknek a szíve közepén ott ragyog a LélekPillangó aranyló csilláma. 

  • Magdolna, a legkeményebb sorsú szereplő, Elmíra igazgyöngyszeme, kimagasló tehetségű festőművésznő. Az idén egy kicsit részletesebben is megismerhetjük a családját, valamint egy Richárd nevű olasz machot is.

  • A Kelebek Band: nagysikerű rocker banda, kik régebben igazi rosszfiúk voltak, ám jó útra tértek. Ide köthető még Anita, az együttes basszusgitárosának a felesége, valamint kisfiuk, Ábrahám.

  • Tamás, a börtönviselt restaurátor, az Atya jó barátja, valamint felesége, Erika és kislányuk, Virág. Az idén megismerhetjük Tamás ikertestvérét, Lukácsot is, ki egy afrikai misszióból hazatért orvos. Vajon ő és a Nővér egymásra találnak?

  • Balerina, Anita legjobb barátnője. Van egy örökbefogadott, Down-szindrómás kisfia.

vanda_konyve.jpg

A mesével én 2013 januárjában találkoztam először, pont egy olyan napon, amikor egy, csak ritkán szereplő karakter volt porondon, Aanna és a barátnői. A nő ezen a napon vizsgázni indult egy nehéz tárgyból, ám arra a barátnőjére gondolt, akinek a vizsga témája a szakterülete, így sikerült is a vizsgája. Érdekes volt, ezt olvasni, ugyanis én is mentem már át így vizsgámon: az esettanulmányban, ami a nehéz vizsgámon volt, úgy hívták a kisfiút, ahogy az én akkori barátomat. Mivel akkoriban nagyon szerelmes voltam, egyből az exbarátomra , gondoltam, megnyugodtam és tudtam a válaszokat. Sikerült is a vizsgám, 97%-os lett. :)

Gyakran érzi úgy az ember, hogy a mese róla szól

Ríkat, nevettet, megmosolyogtat, elgondolkodtat. Én mindig nagyon várom, sokszor nem fekszem le éjfélig, hogy minél előbb elolvashassam a következő részt. Ki ne felejtsem, vannak még Annán kívül is, más mellékszereplők: A Patch-work család. Az apa és anya is elveszítette az előző párját, mindenkinek van hozott gyereke és egy közös is.

Zsuzsa, a butikos, aki kerekes székeseknek is készíttet és árul ruhát.

A politikus család, hol az apa régen jéghideg, érezni képtelen ember volt, ám lehet, hogy az idén megismerhetjük a jó oldalát is….,

A Szilveszteri pár, kiknek minden fontos életeseményük szilveszterre köthető, ekkor ismerkedtek meg, házasodtak össze, és született meg kislányuk, Hajnal.

A pszichológus hallgatók, akik az egyetemen akkor találtak egymásra, mikor professzoruk a pillangó metamorfózisán keresztül mesél a lélekről.

Vízkelethy bácsi, a víg kedélyű, ezermester öregúr, valamint a titokzatos tündérlények, kik a szikomorfát őrzik, melyben a LélekPillangó bábja pihen és pásztázza a világot.

Az idén megismerhetünk még egy Anton nevű idős urat is, kinek egyetlen szíve vágya az, hogy nagybeteg kisunokája, ki a Nővér osztályán fekszik, végre kigyógyuljon súlyos betegségéből.

A mesét Kati eddig egyedül írta, az idén azonban 11 másik emberrel együtt, így a történet meglehetősen eseménydús és izgalmas az idén. Imádom ezt a mesét, a barátaimnak érzem a szereplőket. Felnőtteknek szól, így mi is részesülhetünk egy kis varázslatosságban, mikor megnyitjuk az aznapi e-mailt. Léleksimogató történetek, ahol mindig győz az igazság és a szeret szelleme. Végezetül pedig álljon itt a Főnök egyik értékes gondolata:

Erőfeszítések nélkül nincs boldogság. A boldogság éppen az erőfeszítések adta sikerben rejlik, s amit így elértél, annak eredményét leszel csak képes hosszan megtartani, mint jól megérdemelt becses kincsedet.” 

A mesére bárki ingyen feliratkozhat ide kattintva (karácson és húsvét közt olvasható) >>

komment

Címkék: boldogság szeretet vágyak Mese Lélek Lélekpillangó Életműdíj Gáspár Katalin Szilágyi Imre

A bejegyzés trackback címe:

https://lelekpillango.blog.hu/api/trackback/id/tr177182205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.