HTML

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel most az ajándék Lélekpillangó meditációért! Fogadd a Lélekpillangó ajándékait, mely harmóniába hozza életed minden lényeges területét, szerelmet, boldogságot, bőséget, és egészséget teremt.

*Vezetéknév:
*Keresztnév:
*E-mail:

Kérem az ajándék LélekPillangó meditációt!

Lélekpillangó Boldogságmozgalom

A LélekPillangó - a boldogsághoz vezető tudás! Trénereink blogja, ami a Lélekpillangó életműdíj szavazóinak, a Lélekpillangó mese olvasóinak, a Lélekpillangó tudáscsomag vásárlóinak és a Lélekpillangó barátainak szól!

Friss topikok

Címkék

alapítvány (6) alázat (1) Antal Béla (1) Anyák napja (1) B (1) B.Nagy Magdolna (10) barátság (3) Barátság (1) Biegelbauer Pál (1) Boér Tamás (1) Boldogság (27) boldogság (51) Boldogságdalok CD (3) Boldogságforrás (1) Boldogságnap (1) Boldog iskolák (1) Boldog Iskolák (1) Bőség (1) Carla Galli (1) Csakra (1) Csáp (1) Császárfa (1) Császárfa haszna (1) Császárfa ültetés (1) Császárfa vásárlás (1) Dal (1) Dalpályázat (1) Darnel Christian (3) Díjátadás (1) Dr.Darnel Christian (1) Dr. Mészáros Ádám (1) Ékszer (1) Életműdíj (7) életút (2) Elmegyilkosság (1) Elvonulás (1) Emlék (1) Everness Weekend (1) Évtervező (1) Évzáró (1) Év tervező (1) ezoexpo (1) facebook (1) félelem (9) Fény ünnepe (1) fesztivál (1) Flashmob (2) fogyás (2) Forradalom (1) Gáll Gregor (1) Gáll Isis (2) Gáspár Katalin (4) Gyógyulás (2) Halász Alexandra (1) Himer Csilla (1) hivatás (1) Hofi Géza (1) Hősök tere (1) Idézetek (1) intuíció (1) Írás (2) Írói pályázat (35) Janikovszky Éva (1) Jótékonyság (7) Kedves küldetés (22) Kokárda (1) komfortzóna (1) kommunikáció (1) Könyv (1) Köszönet nyivlánítás (1) Közösségi sütés (2) Kreutz Zsolt (3) Lánclevél (1) Lélek (21) Lélekpillangó (103) lélekpillangó (3) magány (1) Maharisi Transzcendentális Meditáció (1) Mandala (1) Mátrai Vanda (6) Meditáció (3) Mese (9) Meseműhely (2) mindennapinlp (2) Misszió (7) Mozgalom (2) Müllerné Topor Ágnes (1) Müller Zoltán (1) Művészet (1) Nemeskő (1) (1) Novella (2) Ölelés (2) önismeret (5) Önismeret (25) önkéntesség (1) Öregedés (1) otthon (1) Párkapcsolat (16) pénz (5) Pető Csilla (2) pillangó (1) psyche (1) pszichológia (11) Quantum (1) Repcet (1) siker (9) stressz (3) súlyproblémák (1) Sütemény (1) Szárny (1) Szatmári L. Miklós (3) Szent ügy (17) Szerelem (2) szeretet (21) Szikszay Csaba (2) Szilágyi Imre (2) színek (1) Szobor (2) Szőke Róbert (1) Tanulás (1) terhek (2) Teszt (1) tréner (1) Tréning (1) Tudás (1) tudatos (9) vágyak (8) Vers (5) videó (3) Villámcsődület (1) vonzás törvénye (3) Címkefelhő

Facebook

Bilincsben (Simon Enikő)

2015.09.09. 07:00 LélekPillangó

Vajon mit takarhat-e szó? Talán azt, hogy valakit fizikailag fosztunk meg eredendő szabadságától? Vagy inkább a lelkünk, szívünk bilincséről lehet szó? 

Nos, akik az utóbbira gondoltak vagy inkább az utóbbi mellett tették le voksukat gondolták jól. Hiszen hányan vannak ebben a helyzetben az egész világon? Megfosztva magukat a gondtalanság édes érzésétől. Bilincsben élik le az életüket, hiszen félnek változtatni. A változtatás nem egyszerű. Félnek, sőt egyenesen rettegnek az újtól, az ismeretlentől. Nem merik beismerni, hárítanak, mást/másokat okolnak, azért mert az életük nem úgy alakul, ahogyan azt szeretnék. Tudják, jobb a biztos rossz, mintsem a bizonytalan jó. Pedig mennyi gyönyörű dologról marad le az ember, pusztán, csak azért mert fél.

gothic_butterfly_wallpaper_mq3ph.jpg

Ilyenkor a látásmód beszűkül, lemond arról, hogy neki valaha is jó lehet. Más szóval futni hagyja a boldogságát. Pedig érzi, hogy ki akar törni, de egyfolytában elnyomja magában ezt az érzést. Mennyivel könnyebb lenne nyugodtan pihenni, lefeküdni úgy aludni, hogy nem kell rettegni a holnaptól. A pozitivitás már csak a fakó múlté. Beférkőzik, átveszi az uralmat a negativitás.

Az álomba sírt éjszakák, a rimánkodás… - „Jaj Istenem, miért én?”- „Miért nem segítesz meg?”
Állj meg egy percre, végy egy nagy levegőt s tedd fel magadnak a kérdést. – „Ezt szeretném én?” -„Jó nekem ez? ”- de a legfontosabb, hogy - „Boldog vagyok?”.

Sajnos tudom, hogy a legtöbb válasz a NEM lenne.

Ha így van, miért nem tesz ellene az ember? Miért nem teszel ellene?

A mondás úgy tartja, hogy: Mindenki saját maga boldogságának a kovácsa. Egyszer élünk csak ezen a csodálatos bolygón. Nem úgy kellene leélni az embernek az életét, hogy bilincsben van, hogy nem szabad a lelke, mint az égen szálló madárnak. Nincs olyan szó, hogy nem. Felejtsük/felejtsd el. Csak akarni kell,küzdeni, és kitartani bármi áron. Megmutatni, hogy igenis menni fog, meglehet csinálni, megtudom megcsinálni, mert nekem ez fontos! Mert VÁLTOZTATNI akarok. Nem lesz könnyű, mert ha az lenne, mit sem érne semmit az egész. Sok könny és álmatlan éjszaka lesz az ember mögött, de a végén mégis ott vár a legnagyobb kincs, a BOLDOGASÁG.
Egy jobb munkahely, vagy egy biztos szerető társ. Amire vágyik, az illető elérhetővé válik. Teret kell engedni, át kell élni a fájdalmakat, de mindezt csak addig, amíg ez a fájdalom nem fordul át önsajnálatba. Soha nem szabad az önsajnálat mély bugyraiban megrekedni. A fájdalom átélése után megerősödve tovább kell menni és vissza nem fordulni.

Elmesélek egy történetet. Legyen ez példa minden olyan nő/férfi számára, aki megrekedt egy rossz kapcsolatban. Egy kedves ismerősömről lesz szó. Életvidám, boldog nő volt. Tudta mit akar, hová tart. Rátalált a nagy szerelem is. Tökéletes volt minden hosszú időn keresztül. Majd egy idő múltán kezdtem észrevenni rajta, hogy a csillogás a szeméből elveszik. Nem nevet már önfeledten. Csak az aggodalom és a folytonos problémán való gondolkodás tükröződött vissza a tekintetében. Kezdett árnyéka lenni gyönyörű önmagának. Egyik napon leültem vele beszélgetni s megkérdeztem mi a gond. Elmesélte, hogy a párkapcsolata megromlott, nem tud már igazán boldog lenni a férfi mellett. Elveszett az addigi biztonság, amit nyújtott neki. Szinte megfojtotta túlzott féltékenységével. Birtokolni akarta, kisajátítani. Ebből adódóan minden napossá váltak a veszekedések, a lelki terror. Így ennek köszönhetően rákerült az a bizonyos bilincs a lelkére, szívére. Nem mert szakítani, ha pedig eljutott odáig, hogy megtegye, pár napon belül „visszatáncolt"! Miért? Mert félt a bizonytalan jótól. Félt, hogy egyedül marad. Ilyenkor az ember hajlamos megragadni a rosszban. Mert ugye jobb valaki mellett még akkor is, ha az a szerelem már nem olyan, vagy az a kapcsolat nem működik már jól. A mai napig fél lépni, s inkább boldogtalan. Elvesztette önmagát, talán egy életre. Egy rossz kapcsolat olyan, mint egy csapda. Csapda, amiből nehezen lehet kilépni/kikeveredni. Egy idő után a saját félelmeink rabjává válunk. Meg kell tanulni egyedül lenni, nem félni a magánytól. Nem feltétlenül rossz az. Rátalálhatunk régi önmagunkra.

Neked is ez kell? Szerintem nem. Nincs olyan indok/ok, amiért olyan valakivel kellene lenned, aki mellett bilincset, viselsz. Szabadulj meg, oldozd fel magad. Mindenkinek jár a boldogság. Merj BOLDOG lenni!
Én hiszek benne, ahogy benned is. Egyedül már nem vagy. Ne engedd, hogy más elvegye tőled a szabadságodat, a lelki békédet. Mert a lelki/érzelmi bilincsnél rosszabb nincs.

Vegyél egy nagy levegőt s mond ki:
MEG TUDOM CSINÁLNI

 

Ez a cikk az írói pályázatra érkezett pályamű. Ha tetszik, ha egyetértesz vele, ha szívesen olvasnál a szerzőtől a Lélekpillangó meséje idején is minél többet, akkor oszd meg minél több helyen. Szólj hozzá, kommentáld, mert fontos a biztató, kedves szó minden alkotó embernek. A pályázatra érkezett cikkeket sorban megtalálod a blogon, ahol a szerző neve a cím mögé került!

komment

Címkék: boldogság Írói pályázat

A bejegyzés trackback címe:

https://lelekpillango.blog.hu/api/trackback/id/tr447769024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása