HTML

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel most az ajándék Lélekpillangó meditációért! Fogadd a Lélekpillangó ajándékait, mely harmóniába hozza életed minden lényeges területét, szerelmet, boldogságot, bőséget, és egészséget teremt.

*Vezetéknév:
*Keresztnév:
*E-mail:

Kérem az ajándék LélekPillangó meditációt!

Lélekpillangó Boldogságmozgalom

A LélekPillangó - a boldogsághoz vezető tudás! Trénereink blogja, ami a Lélekpillangó életműdíj szavazóinak, a Lélekpillangó mese olvasóinak, a Lélekpillangó tudáscsomag vásárlóinak és a Lélekpillangó barátainak szól!

Friss topikok

Címkék

alapítvány (6) alázat (1) Antal Béla (1) Anyák napja (1) B (1) B.Nagy Magdolna (10) barátság (3) Barátság (1) Biegelbauer Pál (1) Boér Tamás (1) boldogság (51) Boldogság (27) Boldogságdalok CD (3) Boldogságforrás (1) Boldogságnap (1) Boldog iskolák (1) Boldog Iskolák (1) Bőség (1) Carla Galli (1) Csakra (1) Csáp (1) Császárfa (1) Császárfa haszna (1) Császárfa ültetés (1) Császárfa vásárlás (1) Dal (1) Dalpályázat (1) Darnel Christian (3) Díjátadás (1) Dr.Darnel Christian (1) Dr. Mészáros Ádám (1) Ékszer (1) Életműdíj (7) életút (2) Elmegyilkosság (1) Elvonulás (1) Emlék (1) Everness Weekend (1) Évtervező (1) Évzáró (1) Év tervező (1) ezoexpo (1) facebook (1) félelem (9) Fény ünnepe (1) fesztivál (1) Flashmob (2) fogyás (2) Forradalom (1) Gáll Gregor (1) Gáll Isis (2) Gáspár Katalin (4) Gyógyulás (2) Halász Alexandra (1) Himer Csilla (1) hivatás (1) Hofi Géza (1) Hősök tere (1) Idézetek (1) intuíció (1) Írás (2) Írói pályázat (35) Janikovszky Éva (1) Jótékonyság (7) Kedves küldetés (22) Kokárda (1) komfortzóna (1) kommunikáció (1) Könyv (1) Köszönet nyivlánítás (1) Közösségi sütés (2) Kreutz Zsolt (3) Lánclevél (1) Lélek (21) lélekpillangó (3) Lélekpillangó (103) magány (1) Maharisi Transzcendentális Meditáció (1) Mandala (1) Mátrai Vanda (6) Meditáció (3) Mese (9) Meseműhely (2) mindennapinlp (2) Misszió (7) Mozgalom (2) Müllerné Topor Ágnes (1) Müller Zoltán (1) Művészet (1) Nemeskő (1) (1) Novella (2) Ölelés (2) Önismeret (25) önismeret (5) önkéntesség (1) Öregedés (1) otthon (1) Párkapcsolat (16) pénz (5) Pető Csilla (2) pillangó (1) psyche (1) pszichológia (11) Quantum (1) Repcet (1) siker (9) stressz (3) súlyproblémák (1) Sütemény (1) Szárny (1) Szatmári L. Miklós (3) Szent ügy (17) Szerelem (2) szeretet (21) Szikszay Csaba (2) Szilágyi Imre (2) színek (1) Szobor (2) Szőke Róbert (1) Tanulás (1) terhek (2) Teszt (1) tréner (1) Tréning (1) Tudás (1) tudatos (9) vágyak (8) Vers (5) videó (3) Villámcsődület (1) vonzás törvénye (3) Címkefelhő

Facebook

Az "Elég jó" kommunikáció

2014.05.27. 10:00 Lélek_Pillangó

Nemrég egy beszélgetéskor különféle problémák kerültek szóba. Párkapcsolati, munkahelyi, szülő-gyerek kapcsolati, stb. Arra a végkövetkeztetésre jutottunk, hogy minden probléma ugyanarra vezethető vissza.

Mégpedig a problémák gyökere a hiányzó vagy rossz kommunikáció. (Ha sokallod a 100 %-ot, legalább várd meg a cikk végét! 

Nem tökéletes a kommunikáció a felek között!
Elsőre talán felelőtlennek tűnik ez a kijelentés, de vallom, hogy ha valaki az életében meg tudja valósítani az "elég jó" kommunikációt, akkor a problémák komoly részét ki tudja küszöbölni, vagy meg tudja oldani.

butterfly-60177_640.jpg

Mielőtt tovább olvasnál, kattints IDE és szavazz a Lélekpillangó jelöltjére, hogy főállású angyal lehessen! Neked egy kattintás, egy csomó gyermeknek egy boldogabb kamaszkor >>


Egy párkapcsolat végén majdnem mindig elhangzik a következő mondatok egyike: Nem lehetett beszélni vele! Nem értett meg! Hiába beszéltem neki!
Hát ez bizony mind a kommunikációról szól. Most egy kicsit nézzünk meg egy kapcsolatot. Lehet, hogy túlságosan le fogom egyszerűsíteni... Ha egy kapcsolat elején tisztázzák a felek a feltételeket, a játékszabályokat, és azt mindig betartva járnak el, akkor a kapcsolat örök életű lehet.

Ha ismered a másik fél igényeit, akkor meg tudod adni neki azt, amit szeretne. De csak akkor ismerheted az igényeit, ha gyakran beszéltek. Sőt, továbbmegyek. Ha mindent megbeszéltek. Ha adódik egy probléma, akkor nincsen tabu, nincsen menekülés a konfrontáció elől, nincs szőnyeg alá söprés. Indulatok nélkül, higgadtan, a tények szintjén való megbeszélés, érvek ütköztetése, vagy a másik fél véleményének elfogadása van.

Ez igaz egy munkahelyi kapcsolatra is. Ha a munkaadó ismeri a munkavállaló igényeit, vágyait. Ha az alkalmazott ismeri a főnök, a cég érdekeit, céljait, akkor tudja, hogyan viselkedjen, hogyan dolgozzon, hogy megadja neki azt.

Figyeld meg, hogy bármennyire komoly cégnél dolgozol is, ott mindenképpen problémát jelentenek olyan apróságok, hogy a munkahelyi kávét ki fizeti. Többet fizet az, aki több kávét iszik? Aki nem kávézik, de időnként megiszik egy kakaót a kávéhoz való tejből, az is fizessen? De ilyen bosszantó dolog, hogy ki mosogasson el, vagy rakjon rendet a konyhában. Vagy a több hete a hűtőben penészedő gazdátlan rakott káposztát ki dobja ki? Közös lónak túros a háta, mi?

Ugyanilyen komoly dolog a magánéletben a le nem hajtott WC-deszka. Vagy a középen nyomigált fogkrémes tubus, és a földön tanyázó koszos zokni.

Ugye milyen apróságok? És ugye milyen bosszantó? Legalábbis a másiknak?

Amikor megismerkedtél vele, nem hitted volna, hogy ilyen apróságokon fogsz vele vitázni. A felvételi beszélgetésen sem volt szó arról, hogy mennyi kávépénzért, mennyi kávét ihatsz, ugye? Vagy hány magántelefont bonyolíthatsz.

Akkor még Istenként nézel a főnökre vagy lila köd mögül a párodra. De amint ezek eloszlanak, a köd mögött már felsejlik a rakott káposzta vagy a koszos zokni.

Természetesen ezek tényleg csak apróságok. Nem is hiszem, hogy egy igazán jól működő kapcsolat megbukhat egy ilyen piszlicsáré dolog miatt. Akkor bukhat meg, ha az idő előrehaladtával, a kapcsolat fejlődése közepette nem tanultad meg, hogyan beszéljetek meg ehhez hasonló dolgokat. Vagy nem tudod elfogadni a Tiedtől eltérő véleményt. Nem tanultál meg nyertesként (vagy legalább sérülés nélkül) kijönni egy ilyen vitából.

Ha megtanultad a kommunikáció alapjait, és persze gyakorlatban alkalmazod, hidd el, valóban boldogabb lehetsz. Vajon miért nem tanítanak meg minket kommunikálni már az általános iskolában? Miért nem tanítanak meg minket vitázni? Vagy nehéz helyzeteket megoldani? Nem tudom!!!

De Te megtanulhatod! És tanuld is meg! Ha valamit érdemes csinálni, akkor azt még inkább érdemes JÓL csinálni!

Te mit szólsz hozzá? És kommunikáljunk még a kommunikációról? ;)

Csodákkal teli napokat!!!

Kreutz Zsolt
értékesítés tréner
a Sales Control alapítója
www.profiertekesites.hu

 

Lélekpillangó - Kreutz Zsolt.2.jpg
A Lélekpillagó barátja a kezdetek óta. Kreutz Zsolt azt vallja, hogy bármilyen szakmában tevékenykedünk is, csak akkor lehetünk sikeresek, ha folyamatosa tanulunk, mert ez biztosítja a fejlődést, a lélek fejlődését, hogy szárnyalhasson, mint a Lélekpillangó!

 

komment

Címkék: kommunikáció Lélekpillangó Kreutz Zsolt

A bejegyzés trackback címe:

https://lelekpillango.blog.hu/api/trackback/id/tr846160420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása