HTML

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel most az ajándék Lélekpillangó meditációért! Fogadd a Lélekpillangó ajándékait, mely harmóniába hozza életed minden lényeges területét, szerelmet, boldogságot, bőséget, és egészséget teremt.

*Vezetéknév:
*Keresztnév:
*E-mail:

Kérem az ajándék LélekPillangó meditációt!

Lélekpillangó Boldogságmozgalom

A LélekPillangó - a boldogsághoz vezető tudás! Trénereink blogja, ami a Lélekpillangó életműdíj szavazóinak, a Lélekpillangó mese olvasóinak, a Lélekpillangó tudáscsomag vásárlóinak és a Lélekpillangó barátainak szól!

Friss topikok

Címkék

alapítvány (6) alázat (1) Antal Béla (1) Anyák napja (1) B (1) B.Nagy Magdolna (10) barátság (3) Barátság (1) Biegelbauer Pál (1) Boér Tamás (1) Boldogság (27) boldogság (51) Boldogságdalok CD (3) Boldogságforrás (1) Boldogságnap (1) Boldog Iskolák (1) Boldog iskolák (1) Bőség (1) Carla Galli (1) Csakra (1) Csáp (1) Császárfa (1) Császárfa haszna (1) Császárfa ültetés (1) Császárfa vásárlás (1) Dal (1) Dalpályázat (1) Darnel Christian (3) Díjátadás (1) Dr.Darnel Christian (1) Dr. Mészáros Ádám (1) Ékszer (1) Életműdíj (7) életút (2) Elmegyilkosság (1) Elvonulás (1) Emlék (1) Everness Weekend (1) Évtervező (1) Évzáró (1) Év tervező (1) ezoexpo (1) facebook (1) félelem (9) Fény ünnepe (1) fesztivál (1) Flashmob (2) fogyás (2) Forradalom (1) Gáll Gregor (1) Gáll Isis (2) Gáspár Katalin (4) Gyógyulás (2) Halász Alexandra (1) Himer Csilla (1) hivatás (1) Hofi Géza (1) Hősök tere (1) Idézetek (1) intuíció (1) Írás (2) Írói pályázat (35) Janikovszky Éva (1) Jótékonyság (7) Kedves küldetés (22) Kokárda (1) komfortzóna (1) kommunikáció (1) Könyv (1) Köszönet nyivlánítás (1) Közösségi sütés (2) Kreutz Zsolt (3) Lánclevél (1) Lélek (21) Lélekpillangó (103) lélekpillangó (3) magány (1) Maharisi Transzcendentális Meditáció (1) Mandala (1) Mátrai Vanda (6) Meditáció (3) Mese (9) Meseműhely (2) mindennapinlp (2) Misszió (7) Mozgalom (2) Müllerné Topor Ágnes (1) Müller Zoltán (1) Művészet (1) Nemeskő (1) (1) Novella (2) Ölelés (2) önismeret (5) Önismeret (25) önkéntesség (1) Öregedés (1) otthon (1) Párkapcsolat (16) pénz (5) Pető Csilla (2) pillangó (1) psyche (1) pszichológia (11) Quantum (1) Repcet (1) siker (9) stressz (3) súlyproblémák (1) Sütemény (1) Szárny (1) Szatmári L. Miklós (3) Szent ügy (17) Szerelem (2) szeretet (21) Szikszay Csaba (2) Szilágyi Imre (2) színek (1) Szobor (2) Szőke Róbert (1) Tanulás (1) terhek (2) Teszt (1) tréner (1) Tréning (1) Tudás (1) tudatos (9) vágyak (8) Vers (5) videó (3) Villámcsődület (1) vonzás törvénye (3) Címkefelhő

Facebook

Nézzétek, milyen sok éhes ember! Lám, lám!

2014.05.14. 11:57 LélekPillangó

Ismétlés a tudás anyja, az ismételgetés meg a k...aanyja! De azért ezt most olvasd el! Az 1%-ról fogok írni. Van akinek ez már a fülén jön ki, s van aki még mindig nem tudja, minek is kéne erről nyilatkoznia. Különösen nem könnyű egy 10 éves, ám mindössze két éve aktív alapítványnak, akik nem éhező és/vagy beteg gyerekeket, hanem a lelki táplálékra éhes emberlelkeket lakatja jól. 

Amikor éhezőket etetsz, lefotózol egy szemmel láthatóan rongyos, kicsit piszkos embert / kisgyereket egy szelet zsíros kenyérrel és mindenki érti mit csinálsz. Amikor ugyanezt az embert felöltözteted, megmosdatod, tanítod és már nem látszik rajta, hogy valaha éhes volt, amikor már hisz magában, amikor tovább tud lépni, azt nem lehet lefotózni így. Az a munkád így olyan, mintha nem is volna ... de nagyon is van! Hatalmas dolog történt közben. 

te.png


A jó szóra éhezők nem állnak be szépen, csöndes sorba a Blaha Lujza téren, és nem lehet őket panorámafotóra fényképezni, sajtóban megmutatni: Nézzétek, milyen sok éhes ember! Lám, lám!

Ők, akiknek csak annyi kell, hogy egy picit megdicsérd őket, egy mosolyt küldj nekik, mindenhol ott vannak.

A buszokon, villamosokon, távolsági járatokon, vonatokon és héveken, ott állnak a megállókban, mögötted a sorban, vagy épp nekik fizetsz a pénztárban. Vele dolgozol egy szobában, ő a nagymamád szomszédja, a gyereked barátja... Néha őt látod reggel a tükörben. Felnézel és szeretnéd, ha valaki egy kicsit megsimogatná a lelked. Van aki annyira éhezik, hogy már sikolt a szíve, van aki csak épp elszontyolodott és képes maga is felfedezni azt a szépet, amitől az élet mozog tovább - sőt képes valakihez fordulni, aki adni tud, s akinek ő maga is ad. Akinek ilyen tudatos barátai vannak. 

Akik követték és követik a blogot, a facebook oldalunkat a Lélekpillangó meséket, a jótékonysági akcióinkat és kampányainkat, azok tudják, hogy mennyi kicsi, de fontos, jól működő eszközünk van arra, hogy ezt gyakoroljuk.

  • A mese, minden reggel néhány erőt adó történettel, míg az Életműdíj kampány zajlik.
  • Tudáscsomagok, melyektől fejlődik, javul, életrevalóbb, tudatosabb, alkotóbb, hatékonyabb lesz az ember.
  • A facebook oldalunkon minden nap ott vannak azok a gondolatok, képek, történetek, üzenetek, amit már többnyire aktivisták küldenek, szerte az országból és a világból, a Lélekpillangóra gondolva. Nem üres, lüke idézetek csupán, hanem olyan dolgok amikről beszélgethetünk. Művészi alkotások, melyek feltöltenek. Kérdések, amiket meg lehet válaszolni. 
  • A blog, amire olyan emberek küldenek írásokat, videó és hangjegyzeteket, akikre úgy láttuk, érdemes figyelni, akikre már mások, sokan odafigyelnek, akik tapasztalatuk és tudásuk által kiviláglottak a tömegből, akik nagyon jókat mondanak és a megfelelő szavakkal mondják ki azt. 

A jól működő, a lélek éhségét csillapító eszközök is viszonylag egyszerűek - szinte soha nem nagyobbak egy szelet kenyérnél, vagy tál ételnél.
Ennyi ami egyszerre fogyasztható, emészthető. Olyan dolgok amik a legtöbbünk számára természetesek. Akkor kezd el nagyon fájni a hiányuk, amikor nélkülözzük. A kedves szavak, a minden nap tudatosan visszatérő figyelem, megértés, apró figyelmességek, egy simogatás vagy ölelés a megfelelő pillanatban. Egy határozott nem, a tudatos és konzekvens kiállás az ártó szándékkal szemben, a gyengébb mellé álló erő szerepe. A jó, a helyes kommunikáció, ami nem sért és bánt másokat, hanem építi a két ember közt létrejött kapcsolatot. A kritika helyett a tényleges megértés, a támogatás, az ezoterizáló karmaharangozás helyett egy-egy valódi tett. A szemétkedések, bántalmazó helyzetek egyértelmű felismerése és megnevezése, a konzekvensen ártó, másokat lelkileg, tudatos gonoszsággal kicsináló emberek leleplezése, megállítása. 

Ahhoz hogy fel legyünk vértezve ezekkel az apró, lelket óvó, boldogságot hozó eszközökkel, bizony tanulás kell.

Óvodában még nagyjából megy ez. Alsóban egy kedves tanító néni még megtartó szeretettel vehet körül. Az ártás, a lélekölés az általános iskola nagyobb évfolyamaiban már elindulhat, de kamaszkorunkra csúcsosodik ki a hatás, amikor a kortárs csoportok szava válik fontosabbá a szülő, a tágabb közösség értékrendjénél és szavánál. A kamasz csoportokban a lelkileg nem stabil gyerekek könnyen borulnak egy drogdíler megértőnek tűnő, pénzsóvár, agyon szurkált karjaiba. Olyan könnyen vagy vagdossák meg magukat - mert sem ők, sem tanáraik nem ismerik ezeket az apró eszközöket.

Pedig szinte minden tettünk, amit a jóért teszünk, olyan pimf, semmitérőnek látszó, nyilvánvaló dolog. Ingyen van. Nem kell hozzá sok pénz, hívságos, divatos holmi, így nem lehet felölteni magunkra. Nem mutogatható, de megmutatható, mert aki csinálja, azon mégis látszik. Az érzés pedig úgy hisszük, sebezhetővé tesz. Ezért ez olyasmi amit menő leszólni. Mert nehéz kimondani, hogy nem az érzés, hanem a hazugság az, ami sebezhetővé teszi az embert. Az elleplezett igazságok sora. Ezért az érzés olyan, amire sokan mondják, hogy fontosabb dolgok is vannak a világban ... Érzésekkel foglalkozni olyasmi amit "mindenki tud". Apró semmiségek - melyek nélkül maga a lény is semmiséggé, vegetatív lénnyé degradálódik.
A szülő, a tanár, tehetetlennek tűnik. Az eszközök azonban itt vannak. Kicsi dolgok, apránként lehet őket bevetni, nem hatnak azonnal, mint a mesék gyógyító arkánuma, sőt nem is könnyű őket használni. De nem is nehéz. Figyelem kérdése, motiváltságé, akarásé. 

A Lélekpillangó csapattal kidolgoztunk egy rendszert, a középiskolások számára IDE KATTINTVA jelentkezhetnek a tanárok, akiket ez érdekel, akik bevinnék az iskolákba >> 

A projektben résztvevő diákok ezzel teljesítik a kötelező önkéntes munkát is. Tanáraik számára nem megerőltető dolog figyelemmel kísérni őket. Az iskolában zajlik minden. Eredményességét úgy mérhetik, hogy ők maguk boldogabbnak érzik-e magukat a projekt végére az iskolában. Az iskolának nem kell drága eszközöket vennie, egy ingyenes szoftvert használhatnak - a szoftvert azonban pénzbe kerül elkészíteni. Pénzbe kerülnek a tájékoztató anyagok, az összes létező kommunikáció, sőt fizetni kell embernek is aki ezt összefogja. Szükség van oklevelekre, utazásra, vagyis a segítségedre:
Szükségünk van arra, hogy az adód 1%-át nekünk add és ezeket mi megtehessük. Neked ez nem kerül a világon semmibe, csak odafigyelésbe. Be kell írnod néhány számot és kész. Ennyi.

Sokan hiszik, hogy ez valami extra macera, valami nehézség. Néhány számot beírni egy kötelezően kitöltendő nyomtatványba nem túl nagy dolog Neked, vagy annak akit ezzel megbíztál. Ám hatalmas segítség annak, akinek a számait beírod. 

Ha nem rendelkezel az adód 1%-áról, akkor elvész. Tudod mi van akkor? Semmi! Te tényleg azt akarod, hogy semmi se legyen?? SEMMI??? Ahhoz valami legyen, te kellesz! 
Három dolog tőled; - Figyelem és tenni akarás és cselekvés.


Többféle módon tehetsz jót:

  • Akár úgy is, hogy a magadén kívül még másokat is megkérsz ugyanerre - ez például egy jószolgálati tevékenység, ez egy módja az önkéntességnek. Tedd meg, ha megfogott ez az ügy téged!
  • Megoszthatod ezt az írást és mások tudomására hozhatod mindezt. Ez is önkéntes tevékenység, ha beszélsz róla, ha ajánlod személyes szavakkal, ha magadat is mögé teszed. 
  • Ténylegesen is nekünk adhatod az adód 1%-át! Az alábbi adatokat kell odaadnod annak aki az adóbevallást csinálja, vagy ha te magad írod meg, akkor ezekre van szükséged: 
    EMBERÉRT A LÉLEK MEGMENTÉSÉÉRT ALAPÍTVÁNY
    Adószám: 19211820-1-18
    Bankszámlaszám: MagNet Bank 16200106-11513719
    Nyilvántartási szám: 730/2009

 

A facebook oldalunkon önkénteseinknek játékot is hirdettünk. Egy eredeti Dukai festményt lehet nyerni azoknak, akik osztják, ajánlják a mi programunkat. Ha az tetszik, csatlakozz! 

komment

Címkék: siker boldogság szeretet önismeret alapítvány Lélekpillangó Szent ügy Jótékonyság Boldog iskolák

A bejegyzés trackback címe:

https://lelekpillango.blog.hu/api/trackback/id/tr336161039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása