HTML

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel most az ajándék Lélekpillangó meditációért! Fogadd a Lélekpillangó ajándékait, mely harmóniába hozza életed minden lényeges területét, szerelmet, boldogságot, bőséget, és egészséget teremt.

*Vezetéknév:
*Keresztnév:
*E-mail:

Kérem az ajándék LélekPillangó meditációt!

Lélekpillangó Boldogságmozgalom

A LélekPillangó - a boldogsághoz vezető tudás! Trénereink blogja, ami a Lélekpillangó életműdíj szavazóinak, a Lélekpillangó mese olvasóinak, a Lélekpillangó tudáscsomag vásárlóinak és a Lélekpillangó barátainak szól!

Friss topikok

Címkék

alapítvány (6) alázat (1) Antal Béla (1) Anyák napja (1) B (1) B.Nagy Magdolna (10) barátság (3) Barátság (1) Biegelbauer Pál (1) Boér Tamás (1) boldogság (51) Boldogság (27) Boldogságdalok CD (3) Boldogságforrás (1) Boldogságnap (1) Boldog iskolák (1) Boldog Iskolák (1) Bőség (1) Carla Galli (1) Csakra (1) Csáp (1) Császárfa (1) Császárfa haszna (1) Császárfa ültetés (1) Császárfa vásárlás (1) Dal (1) Dalpályázat (1) Darnel Christian (3) Díjátadás (1) Dr.Darnel Christian (1) Dr. Mészáros Ádám (1) Ékszer (1) Életműdíj (7) életút (2) Elmegyilkosság (1) Elvonulás (1) Emlék (1) Everness Weekend (1) Évtervező (1) Évzáró (1) Év tervező (1) ezoexpo (1) facebook (1) félelem (9) Fény ünnepe (1) fesztivál (1) Flashmob (2) fogyás (2) Forradalom (1) Gáll Gregor (1) Gáll Isis (2) Gáspár Katalin (4) Gyógyulás (2) Halász Alexandra (1) Himer Csilla (1) hivatás (1) Hofi Géza (1) Hősök tere (1) Idézetek (1) intuíció (1) Írás (2) Írói pályázat (35) Janikovszky Éva (1) Jótékonyság (7) Kedves küldetés (22) Kokárda (1) komfortzóna (1) kommunikáció (1) Könyv (1) Köszönet nyivlánítás (1) Közösségi sütés (2) Kreutz Zsolt (3) Lánclevél (1) Lélek (21) Lélekpillangó (103) lélekpillangó (3) magány (1) Maharisi Transzcendentális Meditáció (1) Mandala (1) Mátrai Vanda (6) Meditáció (3) Mese (9) Meseműhely (2) mindennapinlp (2) Misszió (7) Mozgalom (2) Müllerné Topor Ágnes (1) Müller Zoltán (1) Művészet (1) Nemeskő (1) (1) Novella (2) Ölelés (2) önismeret (5) Önismeret (25) önkéntesség (1) Öregedés (1) otthon (1) Párkapcsolat (16) pénz (5) Pető Csilla (2) pillangó (1) psyche (1) pszichológia (11) Quantum (1) Repcet (1) siker (9) stressz (3) súlyproblémák (1) Sütemény (1) Szárny (1) Szatmári L. Miklós (3) Szent ügy (17) Szerelem (2) szeretet (21) Szikszay Csaba (2) Szilágyi Imre (2) színek (1) Szobor (2) Szőke Róbert (1) Tanulás (1) terhek (2) Teszt (1) tréner (1) Tréning (1) Tudás (1) tudatos (9) vágyak (8) Vers (5) videó (3) Villámcsődület (1) vonzás törvénye (3) Címkefelhő

Facebook

IDE költözött a Lélekpillangó meséje - folytasd most Te!

2014.03.12. 00:05 LélekPillangó

Hathor az anyaság és termékenység istennője a teremtés hajnalán szent szikomorfájának két levelét a kezébe fogta, ráfújt, s abból két csodálatos pillangó született. A Lélekpillangók ősei.

Generációk óta titokzatos tündérlények vigyáznak rájuk. Őket nem látja más, csak azok a kisgyermekek akik még soha nem hazudtak és a nagyon tiszta szívű mesélők – köztük egy aki elhozta a titkot. Elárulta egy titkos társaságnak, a Lélekpillangó barátainak: NEKED.

Lerajzolta a pillangókat egyetlen vonallal, mely vonal egy fontos, boldogság-szál a világ és a mese szövetéből. A bizonyíték arra hogy nincs különbség a kettő között.

 lelekpillango logo.jpg

A meseszövő szívében az arany csillám erősen ragyog. Az a küldetése, hogy a mese szövetének lágy selyem-érintése segítsen boldogabb, tisztább és jobb emberekké válni azokat, akik tudomást szereznek róla. Az emberek egymásnak adják, súgják és élik a mesét, s így teszik boldogabbá előbb magukat és másokat.

Minden évben egyetlen pár folytatja a lélekpillangók évezredes sorsküldetését, hogy boldogságot hozzanak az emberi szívekbe. A fa szíve-magva egy titokzatos, kő a bölcsek köve. Ez a kő lüktet a szikomorfa szívében, s elválasztja egymástól a jobb és a bal oldalt, ahol egymás tudta nélkül növekszik a két kicsi pete, melyből hernyócska válik.

A kicsi hernyók hétszer ízeltek és aranylóan csillogók, s azt várják, hogy mikor kezdik az emberi szívek legerősebben érezni a szeretetet. Amikor ez a nap eljön – karácsony éjjelén – megérzik és bábot fonnak maguk köré  legerősebb és a legfinomabb anyagból: selyemből. A világot behálózó erővonalak finom szövetét alkotó selyemből.

Az egyik selyemgubó megszólalásig ugyanolyan, mint az emberi szívek közepén át-meg átfutó végtelen szövedék. Ez a szívtől-szívig érő hálózat az, amin a Lélekpillangó bábjának lelke utazni tud. Azokat látja a világban, akiknek a szíve közepén ott van a jóság, a szeretet, a boldogság aranyló csilláma.

A másik selyemgubó megszólalásig azonos a természet erőinek szövetével. Az állatoknak, növényeknek, köveknek titkos mintáit rajzolja meg, s a Lélekpillangó bábja össze tud kapcsolódni a tengerek, erdők, föld alatt és föld felett élők, madarak, halak, bogarak életét irányító erőkkel. Ő az aki érzékeli a madarak vándorlásának időpontjáról hírt adó sugallatokat, aki elindítja a halakat az ívóhelyük felé, aki a hangyák különös várait és a kaptárok izgalmas szervezetét ismeri.

Ők ketten a világ boldogságáért felelősek, mert az egészet látják, s az egészet tudják javítani. Egyikük a város felé figyel és az emberekkel van kapcsolatban, a másik az erdő felé figyel és a természettel van kapcsolatban. Egészen addig mit sem tudnak egymásról, míg ki nem repülnek február 14-én a szerelmesek napján és meg nem hallják a titokzatos kék dallamot, mely egymáshoz vezeti őket.

Egyikük az állatok vágyainak tüzét, a másik az emberek szerelmes szívét figyeli közben, s vágyódásuk, belső békéjük elhívja őket a kék dallam forrásához. A kék dallam forrása a kék madár, a boldogság kék madara. Március nyolcadikán a világ a nőket ünnepli, s a pillangó, aki az emberekkel kommunikált megérti, hogy ő maga is nő. Ez a felismerés érteti meg vele önmagát és vezeti a dallam forrásához.

A kék madár számára a két lélekpillangó násztánca a jel, hogy fészket rakjon, s a boldogságot, melyet a pillangók fakasztanak, az emberi fül számára nem hallható dalával újra és újra a világba énekelje. Lélekpillangók nélkül nem párzanak a kék madarak, a dal nélkül nem találnak egymásra a pillangók – egymás nélkül nem tudnak létezni. Amíg a kék madár dalolni tud, nászra tudja hívni a pillangókat, míg a pillangók élnek, az emberi szívekben évről évre egyre több boldogság születhet.

A mesélő tudja, hogy pont olyan erősek, akár a szívből jövő őszinte kacagás! – próbáld csak ki, mekkora ereje van az ilyen nevetésnek!

A két pillangó minden esztendőben gondoskodik a következő generációról, meglátogatják a fa jobb és bal oldalát, a két odút, ahol majd a jövő év Lélekpillangója megszületik. Utána elrepülnek valahová, ám hogy pontosan hová, azt a mesélő már nem tudja követni. Ez örökké az ő titkuk marad…

Ha folytatnád a mesét, örülnél annak, hogyha mindenki a te mesédet olvasná, akkor küldd az info@lelekpillango.hu címre a mesédet, mely megtartja a Lélekpillangó mesevilágának fonalát, benne vannak kulcsszereplői és helyszínei. Az új, általad küldött mesét - ha az nívójában megfelel- itt a blogon, és / vagy a Lélekpillangó könyvében közöljük, a szerző adataival.

(A Lélekpillangó 2014-es könyvében egy részletes írói segédletet is találsz ehhez!) 

komment

Címkék: Írás Mese Lélekpillangó Jótékonyság

A bejegyzés trackback címe:

https://lelekpillango.blog.hu/api/trackback/id/tr645855237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása