HTML

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel most az ajándék Lélekpillangó meditációért! Fogadd a Lélekpillangó ajándékait, mely harmóniába hozza életed minden lényeges területét, szerelmet, boldogságot, bőséget, és egészséget teremt.

*Vezetéknév:
*Keresztnév:
*E-mail:

Kérem az ajándék LélekPillangó meditációt!

Lélekpillangó Boldogságmozgalom

A LélekPillangó - a boldogsághoz vezető tudás! Trénereink blogja, ami a Lélekpillangó életműdíj szavazóinak, a Lélekpillangó mese olvasóinak, a Lélekpillangó tudáscsomag vásárlóinak és a Lélekpillangó barátainak szól!

Friss topikok

Címkék

alapítvány (6) alázat (1) Antal Béla (1) Anyák napja (1) B (1) B.Nagy Magdolna (10) Barátság (1) barátság (3) Biegelbauer Pál (1) Boér Tamás (1) boldogság (51) Boldogság (27) Boldogságdalok CD (3) Boldogságforrás (1) Boldogságnap (1) Boldog iskolák (1) Boldog Iskolák (1) Bőség (1) Carla Galli (1) Csakra (1) Csáp (1) Császárfa (1) Császárfa haszna (1) Császárfa ültetés (1) Császárfa vásárlás (1) Dal (1) Dalpályázat (1) Darnel Christian (3) Díjátadás (1) Dr.Darnel Christian (1) Dr. Mészáros Ádám (1) Ékszer (1) Életműdíj (7) életút (2) Elmegyilkosság (1) Elvonulás (1) Emlék (1) Everness Weekend (1) Évtervező (1) Évzáró (1) Év tervező (1) ezoexpo (1) facebook (1) félelem (9) Fény ünnepe (1) fesztivál (1) Flashmob (2) fogyás (2) Forradalom (1) Gáll Gregor (1) Gáll Isis (2) Gáspár Katalin (4) Gyógyulás (2) Halász Alexandra (1) Himer Csilla (1) hivatás (1) Hofi Géza (1) Hősök tere (1) Idézetek (1) intuíció (1) Írás (2) Írói pályázat (35) Janikovszky Éva (1) Jótékonyság (7) Kedves küldetés (22) Kokárda (1) komfortzóna (1) kommunikáció (1) Könyv (1) Köszönet nyivlánítás (1) Közösségi sütés (2) Kreutz Zsolt (3) Lánclevél (1) Lélek (21) Lélekpillangó (103) lélekpillangó (3) magány (1) Maharisi Transzcendentális Meditáció (1) Mandala (1) Mátrai Vanda (6) Meditáció (3) Mese (9) Meseműhely (2) mindennapinlp (2) Misszió (7) Mozgalom (2) Müllerné Topor Ágnes (1) Müller Zoltán (1) Művészet (1) Nemeskő (1) (1) Novella (2) Ölelés (2) önismeret (5) Önismeret (25) önkéntesség (1) Öregedés (1) otthon (1) Párkapcsolat (16) pénz (5) Pető Csilla (2) pillangó (1) psyche (1) pszichológia (11) Quantum (1) Repcet (1) siker (9) stressz (3) súlyproblémák (1) Sütemény (1) Szárny (1) Szatmári L. Miklós (3) Szent ügy (17) Szerelem (2) szeretet (21) Szikszay Csaba (2) Szilágyi Imre (2) színek (1) Szobor (2) Szőke Róbert (1) Tanulás (1) terhek (2) Teszt (1) tréner (1) Tréning (1) Tudás (1) tudatos (9) vágyak (8) Vers (5) videó (3) Villámcsődület (1) vonzás törvénye (3) Címkefelhő

Facebook

Az a kurta kibabrált komfortzóna!

2014.02.27. 21:46 LélekPillangó

"Nem merek már bízni a dolgokban. Nem merek változtatni, minden maradjon inkább úgy, ahogy volt! Az biztonságos."- ma írta Zsuzsa a facebookon. A komfortzónában maradni azt jelenti, hogy a kényelmes kereteinken nem változtatunk. Mindig ugyanazt, ugyanúgy. Közben persze sokan áhítozunk arról, hogy történjen már végre valami. Ám amíg nem jövünk ki a megszokott, kényelmes rutinból, nem jön a változás. Vagy egyre rosszabb és rosszabb lesz.

Mégis mit lehet csinálni, hogy meginduljon a változás?
Tudom, hogy félelmetes. Mondok rá néhány egyszerű tippet, ahogy magad mögött hagyhatod a változástól való félelmedet -újra bízhatsz. Startolj el vele és emelkedj egyre feljebb! Csinálj őrült dolgokat, lépd át határaidat, haladd meg önmagad! 

lanyka lepkevel.jpg

Ez a 3 dolog segít az első lépéseket megtenni azoknak, akik újra bízni szeretnének és meg akarják haladni a félelmeiket, hogy újra bízhassanak a változás erejében: 

  1. Kezdd kicsiben! 
    Mondd csak, mindig ugyanoda jársz vásárolni? Imádod a bevásárlás rutinját? Csukott szemmel végigmész a kedvenc boltodon és csak a Danone tejfölt meg a trappistát veszed meg? Az első gyakorlat lehet az, hogy TILOS olyan bevásárlóhelyre menned, ahol már mindent ismersz és egyúttal tilos a megszokott márkákat választanod. Menj el bevásárolni, de csináld egészen máshogy. Játszhatod, hogy egy vadonatúj világban jársz ahol új dolgokat kell fölfedezned. Vegyél mindenből másikat mint amit megszoktál. Próbálj ki új dolgokat, vegyél valami szokatlant, vagy rég nem kóstolt ízt. A komfortzóna átlépésének első játéka lehet ez. Költhetsz akár ugyanannyit vagy kevesebbet, de akár ha megteheted, többet is. Szánj rá időt! 

  2. Menj másfelé! 
    Vannak tipikus járt utak. Megszokott büfé, vagy kávézó, megszokott buszjárat ami a leggyorsabb és legrövidebb hazafelé. Mindig lift felfele és lefele is. Ugyanarra a kutyával. Járt utat a járatlanért el ne hagyd - mondja a biblia. És te meg is fogadod. Akkor hát ideje a komfortzóna-tágító program második lépésének nekilátni. Menj fel / le gyalog, hagyd a liftet. Ez azon túl, hogy jó popsit formál, kicsit más nézőpontokat ad. ne a legrövidebb úton menj haza, tégy egy kis kerülőt! Amennyi még belefér. Vagy csak sétálj egy megállónyit, vagy menj a későbbi járattal, amin nem ugyanazok a fejek vannak minden nap. Sétálj más útvonalon a kutyával, menj be egy másik büfébe, ismerj meg egy másik kávézót! 

  3. Csináld valaki mással! 
    A legtöbbünknek vannak megszokott barátai, ismerősei, "emberei" a dolgokra. Cipőt venni Mancikával jó, viszont kávézni Lujzikával járunk, Baloghék szeretnek társasozni velünk, míg a nyári sütögetés Kissékkel az igazi. Kovácsné süt jó tortát és Kovács megcsinálja az apró háztartási feladatokat, cserében megcsináljuk nekik az adóbevallásukat. A csere alapú kapcsolatok végtelen szövedéke, mely ugyancsak rutinokon alapul. Mi lenne, ha Lujzit moziba hívnád és összeismertetnéd Mancival, ha Baloghék és Kissék végre együtt is elmennének veletek egy új táborhelyre ahol lehet társasozni és sütni is? Keverjünk egyet a barátok kavalkádján, adjunk egy esélyt nekik egymással kapcsolatba lépni. Ha már régen találkoztunk Mónikával, de régen szerettük, akkor hívjuk fel. Csak úgy ...

    +1 Tégy jót egy idegennel! - Igen, ez a terjedő mozgalom nagyon is jó a komfortzóna bővítésére. Adj valamit valakinek! (Még jobb, ha az nem egy pofon, hanem valami jó dolog és az illető örül is neki!) 

A fentieket pedig időzítsük úgy, hogy EGYETLEN HÉT ALATT hajtsuk végre. Közben nem árt, ha néha máshogy öltözködünk fel mint addig - átnézve ruhatárunkat, hogy egy korábban még soha nem variált kombót öltsünk magunkra. Akár vállalva az optikai környezetszennyezés vádját is! Legyünk kicsit merészebbek! Tegyünk másik fülbevalót! Csináljuk máshogy mint addig! Legalább titokban a csizma alatt viseljünk felemás zoknit és férfi alsót / női bugyit! 

A változás, mégpedig a pozitív, előre mutató, a horizontokat feltáró, a helyzetek állott vizét felkavaró változás pedig azonnali és friss lesz, mint a tavaszi napsütés. Lehet kezdeni! Mondjuk ma ... 

Ha szeretnél valódi változásokat az életedben, akkor kattints légyszi IDE >>

komment

Címkék: boldogság pszichológia komfortzóna Lélek Lélekpillangó

A bejegyzés trackback címe:

https://lelekpillango.blog.hu/api/trackback/id/tr635836070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása