HTML

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel most az ajándék Lélekpillangó meditációért! Fogadd a Lélekpillangó ajándékait, mely harmóniába hozza életed minden lényeges területét, szerelmet, boldogságot, bőséget, és egészséget teremt.

*Vezetéknév:
*Keresztnév:
*E-mail:

Kérem az ajándék LélekPillangó meditációt!

Lélekpillangó Boldogságmozgalom

A LélekPillangó - a boldogsághoz vezető tudás! Trénereink blogja, ami a Lélekpillangó életműdíj szavazóinak, a Lélekpillangó mese olvasóinak, a Lélekpillangó tudáscsomag vásárlóinak és a Lélekpillangó barátainak szól!

Friss topikok

Címkék

alapítvány (6) alázat (1) Antal Béla (1) Anyák napja (1) B (1) B.Nagy Magdolna (10) barátság (3) Barátság (1) Biegelbauer Pál (1) Boér Tamás (1) Boldogság (27) boldogság (51) Boldogságdalok CD (3) Boldogságforrás (1) Boldogságnap (1) Boldog iskolák (1) Boldog Iskolák (1) Bőség (1) Carla Galli (1) Csakra (1) Csáp (1) Császárfa (1) Császárfa haszna (1) Császárfa ültetés (1) Császárfa vásárlás (1) Dal (1) Dalpályázat (1) Darnel Christian (3) Díjátadás (1) Dr.Darnel Christian (1) Dr. Mészáros Ádám (1) Ékszer (1) Életműdíj (7) életút (2) Elmegyilkosság (1) Elvonulás (1) Emlék (1) Everness Weekend (1) Évtervező (1) Évzáró (1) Év tervező (1) ezoexpo (1) facebook (1) félelem (9) Fény ünnepe (1) fesztivál (1) Flashmob (2) fogyás (2) Forradalom (1) Gáll Gregor (1) Gáll Isis (2) Gáspár Katalin (4) Gyógyulás (2) Halász Alexandra (1) Himer Csilla (1) hivatás (1) Hofi Géza (1) Hősök tere (1) Idézetek (1) intuíció (1) Írás (2) Írói pályázat (35) Janikovszky Éva (1) Jótékonyság (7) Kedves küldetés (22) Kokárda (1) komfortzóna (1) kommunikáció (1) Könyv (1) Köszönet nyivlánítás (1) Közösségi sütés (2) Kreutz Zsolt (3) Lánclevél (1) Lélek (21) Lélekpillangó (103) lélekpillangó (3) magány (1) Maharisi Transzcendentális Meditáció (1) Mandala (1) Mátrai Vanda (6) Meditáció (3) Mese (9) Meseműhely (2) mindennapinlp (2) Misszió (7) Mozgalom (2) Müllerné Topor Ágnes (1) Müller Zoltán (1) Művészet (1) Nemeskő (1) (1) Novella (2) Ölelés (2) önismeret (5) Önismeret (25) önkéntesség (1) Öregedés (1) otthon (1) Párkapcsolat (16) pénz (5) Pető Csilla (2) pillangó (1) psyche (1) pszichológia (11) Quantum (1) Repcet (1) siker (9) stressz (3) súlyproblémák (1) Sütemény (1) Szárny (1) Szatmári L. Miklós (3) Szent ügy (17) Szerelem (2) szeretet (21) Szikszay Csaba (2) Szilágyi Imre (2) színek (1) Szobor (2) Szőke Róbert (1) Tanulás (1) terhek (2) Teszt (1) tréner (1) Tréning (1) Tudás (1) tudatos (9) vágyak (8) Vers (5) videó (3) Villámcsődület (1) vonzás törvénye (3) Címkefelhő

Facebook

Ezért ne vállald át mások baját

2014.02.15. 09:50 LélekPillangó

"Nem nagy ügy" - mondják gyakran. Nem nagy. Tényleg úgy gondolod? 

Mi számít nagy ügynek? Mihez képest nagy bármelyik is? Minden ügy lehet aprócska, ha fel tudsz nagyítani egy másikat. Mindennél van egy sokkal nagyobb. Ahhoz képest a te ügyed gyakran elenyészően apró. És minden ügyednél vannak sokkal apróbbak, amik másoknak nagyok. Nincsenek nagy ügyek. Ügyek vannak csak melyek a tieid, vagy másokéi - a sajátjaidat oldd meg és ne gátolj másokat abban, hogy a sajátjukat megoldják. Nem kell átvállalni másokét - segíteni szabad, ha az ügyetek rokon, vagy közös. Az a fontosabb, hogy a te nagy ügyed-e?

Butterflies_wallpapers_7.jpg

Szabad-e akkor is segíteni, ha nem rokon az ügy, vagy nem közös?

Természetesen szabad, sőt kell is. Főleg azonnali beavatkozást igénylő, morális dolgokban. A közömbösség legalább akkora hiba, kegyetlenség, mint az, ha valaki magára veszi mindenki baját.
A közömbösségre naponta látunk példákat:
Azok akik videózzák a haldoklót de nem segítenek neki,
azok, akik hagyják pucéran a kocsik közt heverni az embert aki kiugrott az emeletről, de nem segítenek neki,
azok, akik nem lépnek közbe, közömbösen másfelé néznek, ha jogtalanság, igazságtalanság történik.

Akik nem lépnek közbe, bűnössé válnak maguk is!

Segíteni kell, de nem kell felvenni a másik minden baját. Segíteni annyit, hogy a megfelelő kézbe adom a dolgokat, akik majd ténylegesen segíteni tudnak. Rendőrnek, biztonsági őrnek, tűzoltónak, mentőnek szólni, vagy épp odaállni, megakadályozni, majd az ellátó rendszerbe helyezni. Az ellátó rendzer elhivatott önkéntesei kezében van a legjobb hely, vagy ott találja meg a legjobb eséllyel a legjobb dolgokat. Ez sokszor épp elég. Mégis van aki nem tud megállni itt.

Aki mindenkinek megáll segíteni, aki lefekszik a földre és együtt vérzik az áldozattal, az kikészíti saját magát - s végül nap mint nap megélheti, hogy az emberek hálátlan, gonosz dögök, akiknek semmi nem elég ... 

(Esetleg a szomszédban már láttál ilyet??) 

Mi a te szent ügyed? 
Vannak olyan ügyek, jó dolgok, amik mindig szembe jönnek. Amiről tudnod kell, hogy ha azzal foglalkozol, magadnak és a világnak a lehető legjobbat teszed. Minden érzéked ezt a dolgot támogatja. Kinek a hajléktalanokkal való foglalatosság, kinek a kisállatok mentése, kinek a beteg gyermekek gondozása, kinek az éhezők etetése, a Föld védelmezése ... bármi lehet. A segítés szintje is ezerféle lehet. Aki mindig vesz a bolt előtt álló hajléktalannak három zsemlét, mert ezt tudja megadni, ez éppen olyan erős szintje a segítésnek, mint ha egy egész hajléktalan ellátó rendszert hoz létre. Mindenkinek más a képessége, a tudása és minden szinten minden segítség fontos. Miért mondom mégis, hogy a rokon ügynek segíts? 

Az ügyedben rokon - a lelkedben is az! 
Akik "egy ügyűek", vagyis ugyanazt a célt tartják legfontosabbnak, azok általában egymásnak is sokkal jobban tudnak segíteni. Ha veszel ugyan zsemlét a hajléktalannak, mert megteheted, de nem akarod megoldani az egész életét, viszont mesét olvasol a beteg gyerekeknek és ha időd és módod van, inkább a nekik segítés, az ő gyógyulások a fontos, az utóbbi a "szent ügyed". Ez rendben van. A szent ügyedet azért kaptad, hogy az erőiddel azt építsd a legmagasabbra a világot magad körül. Ha az energiáidat arra fecsérled, hogy mindenben elaprózódj, a legfontosabbtól megy el az erőd, sőt a segítésből soha nem kapsz vissza annyi szeretetteljes, építő erőt amivel valódi változást tudnál generálni azokkal kart karba öltve, akik ugyanezt az ügyet viszik. 

A jó emberek segítenek
A jó emberek általában nem közömbösek a bajban. A jó emberekből sokkal több van, így a jóságot gyakran természetes emberi tevékenységnek hisszük. Azért hisszük annak, mert az. Ettől még jó, ha megdicsérjük a másikat azért, amiben jó. A dicséret ereje építi az egészet. Az elismerés. Ha jó vagy, a legjobb amit tehetsz, hogy a többi jó embert megerősíted a jóságában. Aki jól és ügyesen segít, ismerd el abban, amiben jó. Ez az egyszerű dolog mégis mennyire nehéz, ha csinálni kell! Ez a Lélekpillangó mozgalomnak az egyik missziója. Azokat, akik jók, segíteni abban, hogy megtanulják elismerni maguk és mások jóságát, abban amiben jók. Azért, hogy ki-ki megtalálja a saját célját és ezzel egy boldogabb világot hozzon létre. 

Amikor ezt a bejegyzést írni kezdtem, szinte azonnal erre a fontos írásra bukkantam. nagyjából minden benne van a segítő szindrómáról, egyszerű, érthető és irodalmi módon. Benne van, hogy a segítés túlzás mentes módja az, hogy ismerd el abban amiben a legjobb és hagyd békén! >>

(Gáspár Kati) 

komment

Címkék: boldogság Mozgalom Misszió Lélekpillangó Szent ügy Jótékonyság

A bejegyzés trackback címe:

https://lelekpillango.blog.hu/api/trackback/id/tr645808875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása